Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful SRI a luat lumină de la CIA şi FBI

iohannis hellvig sri

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI) se află în SUA cu doar câteva zile înainte de vizita preşedintelui Iohannis. Şeful statului va participa la summitul ONU, la New York, şi va avea întâlniri cu Obama şi Biden.

În SUA, Hellvig s-a întâlnit cu directorul CIA, John O. Brennan. În cadrul acestei întrevederi, care a avut loc marţi, 22 septembrie, au fost abordate "teme de interes comun cuprinse în Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii".

Potrivit unui comunicat al SRI, remis redacţiei stiripesurse.ro, cei doi directori au discutat inclusiv despre problematica Orientului Mijlociu și provocările de securitate generate de fenomenul migrației, elemente aflate pe agenda comună a celor două state. "În contextul noilor provocări de securitate, planul discuțiilor a fost structurat pe cooperarea dintre cele două state partenere privind prevenirea și combaterea riscurilor și amenințărilor la adresa securității", precizează SRI.

De asemenea, directorul SRI a avut întrevederi și cu conducerea FBI, fiind abordate teme privind colaborarea dintre SRI și FBI în lupta împotriva terorismului și infracționalității. În cadrul vizitei din SUA, sunt programate întrevederi și cu alte agenții de securitate americane.

"Această vizită oficială este expresia unei relații strânse între SRI și agențiile de securitate americane și va contribui la consolidarea cooperării româno-americane circumscrisă Parteneriatului Strategic", mai precizează comunicatul SRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.