Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Statului Major al Apărării a participat la ceremonia de schimbare a SACEUR

gandul.ro
Daniel Petrescu

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a participat luni, la Mons, în Belgia, la ceremonia de predare a comenzii Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SHAPE) între generalul Tod D. Wolters şi generalul Christopher G. Cavoli.

La festivitate, generalul Petrescu a fost însoţit de o delegaţie formată din şefii Reprezentanţei Militare a României la NATO şi UE şi Reprezentanţei SMAp la SHAPE.

"În baza excelentelor relaţii de cooperare pe care le avem în context aliat, întărite pe parcursul ultimilor ani de colaborarea consistentă pe care am avut-o cu cei doi lideri militari americani, fostul şi actualul SACEUR, procesul de adaptare a posturii de descurajare şi apărare s-a reflectat pe întreg flancul estic", a declarat şeful Statului Major al Apărării, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

În marja ceremoniei de la Mons, generalul Daniel Petrescu i-a conferit generalului Wolters "Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării", în semn de înaltă apreciere a profesionalismului manifestat în îndeplinirea misiunilor specifice şi a contribuţiei deosebite la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor bilaterale.

După patru decenii ca militar activ, din care ultimii trei ani a îndeplinit funcţia de Comandant Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Tod D. Wolters s-a retras din activitate.

Generalul Chistopher G. Cavolli a fost comandant al Forţelor Terestre ale SUA în Europa şi Africa (USAREUR-AF), devenind, în cronologia NATO, cel de-al 20-lea SACEUR, precizează MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.