Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Statului Major al Apărării: 'Consolidarea cooperării nord-atlantice este tot mai necesară şi justificată'

Inquam Photos/ Octav Ganea
General Daniel Petrescu

Şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a afirmat, luni, că o consolidare a cooperării nord-atlantice "este tot mai necesară şi justificată" în actualul context de securitate.

"În actualul context de securitate, consolidarea cooperării nord-atlantice este tot mai necesară şi justificată. Parteneriatul strategic cu Statele Unite şi angajamentul forţelor americane pentru consolidarea securităţii în regiunea Mării Negre rămân pilonii principali ai apărării şi securităţii României", a spus Petrescu, prezent la Baza Aeriană de la Boboc, potrivit agerpres.ro.

Pe aerodromul Bazei Aeriene de la Boboc se desfăşoară, luni, o secvenţă a exerciţiului multinaţional Swift Response 21/Defender Europe 21, care include acţiuni de desant aerian executate de militari americani, polonezi, olandezi, germani şi români.

În context, şeful Statului Major al Apărării a salutat contribuţia şi implicarea militarilor de la forţele armate poloneze, germane şi olandeze.

"Prezenţa lor în structura multinaţională aeropurtată demonstrează că pregătirea în comun pe timp de pace se poate transforma într-un răspuns comun pe situaţii de criză", a afirmat Daniel Petrescu.

Totodată, acesta a subliniat capacitatea Forţelor Armate Române de a-şi îndeplini misiunea de apărare a ţării, dar şi obligaţiile de securitate asumate în cadrul NATO, UE şi al parteneriatelor strategice.

"Acest exerciţiu urmăreşte creşterea capacităţii operaţionale şi a interoperabilităţii. Este asociat cu exerciţiul NATO Steadfast Defender 21 care se focalizează pe consolidarea posturii de descurajare şi apărare a spaţiului euro-atlantic. (...) Forţele Armate Române, prin planificarea începută anul trecut, acţionează în cadrul seriei de exerciţii Dacia, atât componenta Defender Europe, prin pregătirea în contextul parteneriatului strategic româno-american, cât şi componenta Steadfast Defender 21, prin secvenţele de instruire ale forţelor româneşti cu forţele NATO. Aceasta confirmă capacitatea României, armatei noastre, de a-şi angaja capabilităţile în operaţii defensive, precum şi disponibilitatea permanentă a Alianţei şi a Partenerului strategic american de a disloca rapid în ţara noastră efective credibile pentru realizarea apărării la nevoie. În contextul derulării acestei serii de exerciţii, armata României demonstrează că este în măsură să îşi îndeplinească misiunea de apărare a ţării, precum şi obligaţiile de securitate asumate în cadrul NATO, UE şi în cadrul parteneriatelor strategice", a mai spus şeful Statului Major al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.