Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Statului Major al Franţei "nu-şi imaginează" deocamdată o retragere a trupelor americane din Siria

Agerpres
siria damasc

Şeful Statului Major al Forţelor Armate franceze, generalul Francois Lecointre, "nu-şi imaginează" o retragere a trupelor americane din Siria înainte ca organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI) să fie eradicată, în timp ce preşedintele american Donald Trump a evocat de mai multe ori posibilitatea unei retrageri în viitorul apropiat, informează vineri AFP, scrie agepres.ro

"În planurile mele, prioritatea este înfrângerea Daesh (acronimul arab al SI), prin urmare vom rămâne împreună cu americanii. Nu-mi imaginez ca americanii să plece înainte de înfrângerea Daesh", a afirmat generalul Lecointre într-un interviu pentru postul de televiziune CNews. "Restul e decizie politică", a mai spus el. 

Franţa participă la lupta împotriva SI în Irak şi Siria în cadrul unei coaliţii internaţionale sub comandament american. 

La începutul lui aprilie, Trump a declarat că doreşte o retragere "foarte curând" a celor 2.000 de soldaţi americani desfăşuraţi în prezent în Siria. 

Generalul Lecointre a confirmat de asemenea prezenţa de forţe speciale franceze în Siria, fără a face mai multe precizări. "Luptăm împotriva Daesh prin toate mijloacele, inclusiv cu forţele speciale", a declarat el, în condiţiile în care Franţa este de obicei foarte discretă în ceea ce priveşte folosirea trupelor de elită în teatrele de operaţiuni. 

La sfârşitul lui aprilie, ministrul american al apărării, Jim Mattis, a dezvăluit că Parisul a trimis recent forţe speciale pe post de întăriri în Siria. 

Potrivit estimărilor citate de Statul Major francez, în jur de 2.000 de jihadişti ai SI se mai află încă pe ultimele lor teritorii cucerite. Forţele Democrate Siriene (FDS), o coaliţie de combatanţi dominată de kurzi şi susţinută de Washington, au anunţat marţi lansarea "fazei finale" în ofensiva lor împotriva SI în estul Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.