Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seful STS face acuzatii GRAVE: Razboiul cibernetic, folosit in scop politic

sts

Seful STS Marcel Opris a declarat miercuri la o dezbatere organizata la Parlament privind Legile Big Brother ca a existat o situatie in care in urma unei declaratii facute de cineva la televizor un intreg sistem IT a cazut victima unui atac cibernetic devastator. Astfel el le-a atras atentia parlamentarilor si reprezentantilor societatii civile ca razboiul cibernetic poate fi folosit in scopuri politice.

„Cu un minut inainte totul era normal, sistemul era perfect functional. Cei care se ocupa de securitatea acestui sistem au zis – 'hopa! stai ca se intampla ceva'. In urmatorul minut un atac calificat pentru IT-isti devastator – denied of service – din zeci de mii de surse din intreaga lume dupa un anunt la televizor, la o televiziune romaneasca a pornit un atac si sitemul respectiv nu mai era accesibil. A asteptat persoana respectiva cele doua trei minute cat stia ca isi face efectul si a zis – 'intrati in sistem sa vedeti' si evident ca nu avea cum sa intre.

Stimati domni politicieni si reprezentanti ai societatii civile – instrumentele razboiului cibernetic pot fi folosite si in scop politic si cand va spun acest lucru va spun cu responsabilitate si va rog sa analizati acest lucru", a spus Opris, refuzand sa spuna numele personaelor implicate in aceast eveniment.

El a mai cerut parlamentarilor sa creeze un cadru prin care institutiile sa se poata apara de atacuri cibernetice pentru ca interactiune cetateanului cu statul incepe sa se bazeze din ce in ce mai mult pe mediul online.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.