Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful UniCredit despre retragerea din Rusia: Ar fi greşit din punct de vedere moral să facem cadou subsidiara rusă

unicredit

Renunţarea gratuită la subsidiara rusă a UniCredit ar fi greşită din punct de vedere moral, a afirmat marţi directorul general al grupului bancar italian, Andrea Orcel, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

UniCredit, care are aproximativ 4.000 de angajaţi şi 1.500 de clienţi de tip corporate în Rusia, a decis să deprecieze valoarea operaţiunilor sale din Rusia cu aproape două miliarde de euro în primul trimestru al acestui an. UniCredit deţine a 14-a mare bancă a ţării şi studiază alternative, inclusiv ieşirea de pe piaţa Rusiei, în urma invadării Ucrainei.

"O depreciere a activelor şi apoi să facem cadou subsidiara nu este în conformitate cu sancţiunile şi, în opinia noastră, este greşită din punct de vedere moral", a declarat Orcel la o conferinţă privind educaţia financiară.

"Am face un cadou în valoare de aproximativ trei miliarde de euro cuiva care probabil este într-o conducere căreia am hotărât să ne opunem", a explicat şeful UniCredit.

Acesta a adăugat că UniCredit şi-a redus expunerea la Rusia, dar o plecare abruptă din ţară i-ar afecta pe cei 4.000 de angajaţi şi pe clienţii băncii, care sunt companii europene care încearcă de asemenea să se distanţeze de Moscova.

"Dacă întrerupem asta fără tranziţia cuvenită, aceste companii sunt imediat în genunchi şi nu în acest sens vom lovi Rusia, vom lovi corporaţiile din Europa care încearcă să se retragă", a afirmat Orcel.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că UniCredit a discutat cu licitatorii locali, dar escaladarea sancţiunilor occidentale a afectat aceste eforturi, determinând extinderea căutărilor în ţări cum ar fi China şi India, unde cumpărătorii ar fi deschişi la chilipiruri.

Investitorii din China, India sau Turcia, ţări care nu susţin sancţiunile contra Rusiei, ar putea fi interesate de active ale căror preţuri au scăzut după ieşirea firmelor occidentale, în urma războiului din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.