Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful unui post de poliţie, găsit băut în sediul instituţiei - Un alt poliţist a refuzat testarea

Inquam Photos / Octav Ganea
politie
Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Şerban, a precizat că o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina a efectuat, în după amiaza zilei de 5 decembrie, controale la posturi arondate Secţiei Poliţie Rurale Găneasa, după o sesizare telefonică privind faptul că şeful Postului de Poliţie Brâncoveni s-ar afla băut în sediul instituţiei.

"La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina. Din primele verificări s-a constatat faptul că poliţistul se afla în postul de poliţie, sub influenţa băuturilor alcoolice, însă, conform graficului, acesta se afla în afara orelor de program. În contextul în care instituţia nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii şi valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a dispus declanşarea cercetării disciplinare faţă de poliţist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecinţă", a declarat sursa citată.

După verificarea de la Brâncoveni, echipa operativă a continuat controalele la alte posturi arondate Secţiei Găneasa, iar la Strejeşti, un poliţist care conducea o autospecială pe un drum comunal a refuzat să fie testat pentru stabilirea alcoolemiei.

"Ulterior, echipa operativă a efectuat un control inopinat al dispozitivului Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Găneasa, ocazie cu care, pe Drumul Comunal 20, în comuna Strejeşti, a fost identificată o autospecială de poliţie. Conducătorului autospecialei i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât şi prelevarea de mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească", a adăugat reprezentantul IPJ Olt.

În cauză, a fost deschis dosar penal, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş, pentru infracţiunea de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

Purtătorul de cuvânt a mai subliniat că IPJ Olt se disociază de comportamente ce contravin eticii şi valorilor morale ale profesiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.