Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecţia oficială de 100 de filme din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto

filme, cinema, cinematograf

Lungmetraje regizate de Kenneth Branagh, Edgar Wright şi Céline Sciamma se numără între cele mai mult de 100 de filme cuprinse în selecţia oficială a celei de-a 46-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, ce va avea loc în septembrie.

Festivalul va găzdui o prezentare specială a „Dune”, adaptare cu buget important a romanului lui Frank Herbert, care va avea premiera mondială vara aceasta, la Veneţia, scrie News.ro.

„Belfast” al lui Branagh este povestea unui băiat care creşte în Irlanda de Nord, în anii 1960. Filmul horror „Last Night in Soho” al lui Wright şi „Petite Maman” al lui Sciamma se numără între producţiile incluse în selecţia oficială a festivalului necompetiţional.

Între lungmetrajele notabile care vor fi prezentate în Canada se numără „Jagged”, documentar HBO despre Alanis Morissette, regizat de Alison Klayman, şi „The Starling”, dramă cu accente comice regizată de Theodore Melfi, în care Melissa McCarthy este o femeie obsedată să ucidă o pasăre care şi-a făcut cuib în grădina ei.

Anul acesta, festivalul va reveni la formatul fizic, cu proiecţii în sălile Bell Lightbox, Roy Thomson şi Princess of Wales, dar va păstra şi platforma online. Anul trecut, au fost doar câteva proiecţii drive-in cu prezenţă fizică.

Canada se află mult în urma SUA şi a majorităţii statelor europene, din punct de vedere al ratei de imunizare la Covid. Momentan, circulaţia între Statele Unite şi Canada este restricţionată, autorităţile canadiene remarcând că 75% din populaţia ţării trebuie să fie vaccinată pentru ca graniţele să fie redeschise complet. În prezent, rata este de 20%.

Organizatorii festivalului rămân încrezători totuşi că nu vor exista probleme privind invitaţii din străinătate.

Hollywood-ul foloseşte deseori festivalul de la Toronto ca teren de lansare pentru candidaţii sezonului premiilor. Câştigători de Oscar precum „Roma”, „Green Book” şi „Nomadland” au avut premiera mondială aici.

Alte filme care au fost incluse în selecţia de anul acesta sunt „Charlotte”, regizat de Eric Warin şi Tahir Rana, „Dionne Warwick: Don’t Make Me Over”, de Dave Wooley şi David Heilbroner, „Lakewood”, de Philip Noyce, şi „Night Raiders”, de Danis Goulet.

Organizatorii au precizat că peste 100 de filme vor fi proiectate în selecţia oficială. În săptămânile următoare vor fi anunţate noi titluri.

Festivalul va avea loc în perioada 9 - 18 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.