Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecţia proiectelor pentru reprezentarea României la Bienala de Arhitectură de la Veneţia va începe în perioada următoare

sibiu100.ro
Ministerul Culturii

Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român şi Uniunea Arhitecţilor din România organizează, în perioada următoare, concursul pentru selectarea proiectului care va reprezenta România, anul viitor, la Bienala de Arhitectură de la Veneţia.

Este un concurs public de creaţie, deschis participării autorilor individuali sau reuniţi în grupuri, ori persoanelor juridice fără scop patrimonial (organizaţii neguvernamentale), arată reprezentanţii Ministerului Culturii într-un comunicat de presă transmis marţi, potrivit Agerpres.

Pentru etapa I, termenul limită de depunere a documentaţiilor este 14 noiembrie, iar pentru etapa a II-a - 9 ianuarie 2023. Proiectul câştigător, după soluţionarea contestaţiilor, va fi anunţat pe 16 ianuarie 2023.

Ediţia din 2023 a Bienalei de Arhitectură de la Veneţia se va desfăşura în perioada 20 mai - 26 noiembrie 2023.

Tema celei de-a 18-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură - la Biennale di Venezia, lansată de către curatorul acestei ediţii, Lesley Lokko, este "Laboratorul viitorului", care se referă la tehnologii, metropole, minorităţi, diversitate, rasă, antropologie.

Pentru a participa la concursul naţional, solicitantul trebuie să depună un proiect care să conţină documentaţia obligatorie prevăzută în regulamentul de organizare a concursului, afişat pe paginile de internet ale Ministerului Culturii (www.cultura.ro), Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro), Institutului Cultural Român (www.icr.ro) şi Uniunii Arhitecţilor din România (www.uniuneaarhitectilor.ro).

Trebuie să dezvolte un concept curatorial, expoziţional şi de promovare care să corespundă viziunii artistice formulate de curatorul ediţiei din anul 2023, precizează Ministerul Culturii.

Vor fi constituite o comisie de selecţie şi o comisie de soluţionare a contestaţiilor, aprobate prin ordin al ministrului Culturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.