Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecţionerul Germaniei este 'foarte optimist', însă se teme de 'incredibila clasă individuală' a echipei Franţei

Joachim Loew

Joachim Loew, pentru care EURO 2020 va fi ultimul turneu final ca selecţioner al naţionalei de fotbal a Germaniei, a declarat pentru agenţia SID, filială a AFP, că este "foarte optimist", însă se teme de "incredibila clasă individuală" a echipei Franţei.

"Ceea ce văd şi simt în ce priveşte angajamentul în cadrul echipei este excelent. Jucătorii sunt foarte ambiţioşi şi vor să reuşească. Toată lumea ştie că trebuie să fim gata imediat. Există o dinamică bună la echipă. În 2018, atmosfera era diferită, era ceva apăsător în vestiar, ceva ce astăzi nu mai simt", a spus Loew, potrivit agerpres.ro.

În Grupa F a turneului final, Germania va întâlni, la Munchen, Franţa, Portugalia şi Ungaria.

"Cunoaştem foarte bine Franţa, în lume este echipa care se adaptează cel mai bine la adversar. Ştim cum joacă şi totuşi este aproape imposibil să-i deosebim, fiindcă sunt foarte flexibili. Asta vine de la incredibila clasă individuală a jucătorilor săi. Sunt foarte puternici şi este foarte greu de prevăzut cum vor juca. Portugalia are şi ea o forţă ofensivă uriaşă, joacă regulat la un nivel foarte ridicat din 2016 şi este o echipă foarte omogenă. În faţa acestor adversari, va trebui să dăm totul. Împotriva lor nu poţi face greşeli. Dacă nu eşti concentrat mereu la nivel maxim, vor exploata asta fără milă", a spus tehnicianul.

"O apărare compactă va fi condiţia prealabilă (în faţa acestor adversari - n. r.). Fără ea, vom avea probleme, iar francezii şi portughezii vor profita. În 2018 (la Mondialul din Rusia - n. r.), am fost conduşi în toate cele trei meciuri din grupă, automat nu meriţi să mergi mai departe. Dacă suntem din nou conduşi, va fi complicat", a adăugat el.

Întrebat dacă întoarcerea lui Mats Hummels şi Thomas Muller are ca obiectiv revenirea mentalităţii de învingător ce caracteriza echipa Germaniei în 2014, Loew a răspuns: "Această mentalitate se dezvoltă acum. Toată lumea trebuie să contribuie - criticând, lăudând, încurajând, susţinând, împingând -, nu doar selecţionerul. Thomas (Muller) şi Mats (Hummels) joacă un rol important, ei trebuie să conducă. Până acum aveam jucători ca Neuer, Kimmich, Kroos, Gundogan sau Goretzka, care vorbesc mult. Acum, avem mai multă experienţă, ceea ce este un lucru bun pentru noi."

Loew a vorbit despre Hansi Flick, care îi va lua locul după EURO 2020: "Suntem cu toţii de acord că Hansi are calificări excelente pentru acest post. La Bayern Munchen a dovedit că poate antrena jucători de top. Organizarea jocului, cultura sa, ideea pe care o urmăreşte, cred că toate acestea sunt foarte, foarte bune."

Germania este una din adversarele României în preliminariile Cupei Mondiale 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.