Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecţionerul Robert Moreno, pus pe liber după partida Spania-România

Inquam Photos - George Călin
Inquam Robert Moreno

Selecţionerul Robert Moreno s-a despărţit în lacrimi de jucătorii naţionalei Spaniei, luni seară, după victoria obţinută cu 5-0 în faţa României, în preliminariile Euro-2020, potrivit news.ro.

Chiar înaintea meciului de pe Wanda Metroplitano, presa spaniolă anunţase că partida cu România va fi ultima pentru Moreno ca selecţioner, la naţională urmând a reveni Luis Enrique.

Revenirea fostului său şef nu ar fi trebuit să-l întristeze pe Moreno, cei doi având o lungă colaborare la AS Roma, Celta Vigo şi FC Barcelona. Mai mult, Robert Moreno se arătase de acord să-i cedeze postul lui Enrique şi să continue să lucreze împreună.

Potrivit marca.com, ceea ce l-a întristat însă până la lacrimi pe Moreno a fost faptul că Luis Enrique a cerut ca selecţionerul care a calificat Spania la Euro-2020 să nu facă parte din staff-ul său.

Preşedintele RFEF, Luis Rubiales, a hotărât să-l readucă pe Luis Enrique la echipa naţională, dar acesta din urmă nu l-a mai dorit pe fostul său secund în staff.

"Ce m-a suprins cel mai mult a fost că Luis Enrique a decis să revină fără Robert Moreno. Nu există niciun motiv care să justifice această decizie a lui Luis Enrique. Au început să lucreze împreună în 2008 şi Moreno a fost un sprijin pentru Luis Enrique. Au câştigat totul la Barca şi Moreno a avut o contribuţie fundamentală. Realitatea pură şi dură este că Robert nu va fi secundul lui Enrique pentru că Luis însuşi i-a cerut lui Rubiales să nu-l aibă pe bancă", a declarat Lluis Lainz, jurnalist, antrenor şi oficial, un apropiat al celor doi tehnicieni.

Lainz a precizat că demiterea lui Moreno ar putea fi costisitoare pentru RFEF, Moreno fiind sub contract cu federaţia de la Madrid.

Selecţionerul Spaniei, Robert Moreno, nu a participat la conferinţa de presă după meciul cu România, scor 5-0, de la Madrid, ultimul din Grupa F a preliminariilor Euro-2020.

Presa spaniolă a scris că Moreno nu va merge la turneul final, chiar dacă a reuşit să câştige Grupa F şi să ducă Spania în urna capilor de serie la tragerea la sorţi a grupelor turneului final.

Federaţia spaniolă va oficializa, marţi, revenirea lui Luis Enrique la conducerea tehnică a naţionalei, într-o conferinţă la care Robert Moreno nu va participa.

Vezi și: Marcel Vela, START la curățenie! Doi grei din Poliție, EXECUTAȚI dintr-O LOVITURĂ! Schimbări de trupe la vârful MAI

La 19 iunie, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a anunţat că Luis Enrique a demisionat din postul de selecţioner, din motive personale.

Enrique a fost înlocuit de secundul lui, Robert Moreno, în vârstă de 41 de ani.

Din 26 martie, când a fost nevoit să părăsească de urgenţă echipa naţională pentru a reveni la Barcelona, din cauza unor probleme familiale, Luis Enrique nu a mai păşit pe niciun stadion, însă şi-a urmărit jucătorii prin intermediul înregistrărilor video. La meciul cu Malta, din aceeaşi zi, echipa a fost condusă de pe bancă de Moreno şi aşa a fost şi la partidele cu Insulele Feroe şi cu Suedia.

La 29 august, Luis Enrique a anunţat decesul fetiţei sale, Xana, în vârstă de 9 ani.

Acum, el va reveni în postul de la prima reprezentativă, pe care o va antrena la turneul final de anul viitor.

Robert Moreno s-a despărţit, luni, în lacrimi de jucători după victoria în faţa României, scor 5-0, în preliminariile CE-2020 şi nu a mai participat la conferinţa de presă.

La începutul lunii septembrie, înaintea meciului de la Bucureşti, cu România, după decesul fiicei lui Enrique, Robert Moreno spunea că este gata în orice moment să-i cedeze locul fostului său şef.

"Îl consider pe Luis un prieten şi prietenia este înainte de orice. Dacă într-o zi va dori să revină, aş fi încântat să fac un pas într-o parte şi să lucrez cu el. A fost o săptămână dificilă. Vom încerca să aducem puţină bucurie în mijlocul unui trist moment. Este singur lucru pe care îl dorim", a declarat atunci Moreno.

El şi Luis Enrique au lucrat împreună la AS Roma (2011-2012), Celta Vigo (2013-2014), apoi la FC Barcelona (2014-2017).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.