Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI APOCALIPTICE Cel puțin 13 oameni au murit în erupţia vulcanului Semeru

Bilanţul erupţiei vulcanului Semeru din Indonezia a crescut de la unu la 13 morţi, a raportat duminică agenţia de gestionare a dezastrelor, în timp ce echipele de salvare continuă să cerceteze zona, notează AFP.

"Bilanţul este acum de 13 morţi. Salvatorii au găsit mai multe corpuri", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al agenţiei, Abdul Muhari, precizând că 10 persoane surprinse de erupţia de sâmbătă au fost găsite în viaţă în zona situată în estul Insulei Java, scrie agerpres.ro.

Imaginile au arătat un uriaş nor de cenuşă şi fum ridicându-se din craterul vulcanului sâmbătă, în jurul orei locale 15.00 (7.00 GMT), declanşând panică în rândul locuitorilor satelor din vecinătate care au fugit în timp ce regiunea s-a scufundat în întuneric în plină după-amiază.

Satul Lumajang a fost acoperit cu un strat gros de lavă rece şi cenuşă, potrivit corespondenţilor AFP, iar locuitorii din mai multe de sate au fost nevoiţi să meargă în adăposturi şi moschei pentru a-şi petrece noaptea.

Cel puţin 57 de persoane au fost rănite în erupţie, dintre care 41 cu arsuri, a anunţat agenţia de gestionare a dezastrelor într-un comunicat.

Muntele Semeru, cel mai înalt din Java, are o înălţime de 3.676 de metri. Imagini ale Agenţiei de meteorologie şi geofizică din Indonezia au arătat cenuşă căzând în Oceanul Indian.

Ultima erupţie majoră a vulcanului Semeru a avut loc în decembrie 2020. Atunci, mii de persoane au fost nevoite să fugă şi sate întregi au fost acoperite cu cenuşă.

Indonezia, o ţară în care se află 127 de vulcani activi, se situează în aşa numitul "Cerc de foc al Pacificului", fiind afectată frecvent de cutremure majoritatea de mică intensitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.