Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal CRUCIAL din SUA: un judecător a fost SUSPENDAT pentru atacuri politice la Donald Trump

Infowars
FBI Trump

Un judecător american a fost sancţionat cu suspendarea, fără plată, pe o perioadă de şase luni, pentru că l-a criticat pe Donald Trump în tribunalul său şi pe reţele de socializare, a hotărât Curtea Supremă a statului Utah, relatează AFP.

Citește și: INTERVIU - Rareș Bogdan, după prima campanie electorală: În democrație hoții stau la pușcărie, nu în fruntea statului

Potrivit hotărârii, consultată de AFP vineri, judecătorul Michael Kwan, aflat în post de peste 20 de ani, a început să publice pe conturile sale de Facebook şi LinkedIn comentarii critice la adresa lui Donald Trump în 2016, pe când acesta din urmă era doar un candidat în alegerile prezidenţiale, informează News.ro.

El a persistat după victoria lui Trump, pe care l-a taxat de exemplu cu privire la o ”incapacitate de a guverna şi incompetenţă politică” în ziua învestirii miliardarului la Casa Albă, la 20 ianuarie 2017.

Câteva săptămâni mai târziu, judecătorul Kwan a evocat o ”preluare de putere fascistă” şi a îndemnat la vigilenţă faţă de aleşi republicani, din partidul lui Trump, în Congres, de teamă că aceştia pot transforma Congresul în ”Reichstag”.

Hotărârea Curţii Supreme din Utah, datată la 22 mai, citează de asemenea declaraţii ironice pe care judecătorul le-a făcut la adresa preşedintelui Trump sau a politicii acestuia în timp ce prezida tribunalul comitatului Taylorsville.

Curtea apreciază că judecătorul a încălcat în mai multe rânduri codul de conduită al magistraţilor din Utah şi a pătat reputaţia sistemului judiciar.

Acest cod de conduită interzice în mod explicit unui judecător ”să susţină sau să denunţe în mod public un candidat la vreun mandat ales”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.