Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă: Centrala de la Kozlodui e un pericol iminent şi grav la adresa românilor. CNMR cere Guvernului măsuri imediate

aid-romania.org
CNMR

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) în larga să reprezentare se alătura celor 15.300 de semnatari ai proiectului de referendum local din Municipiul Craiova privind închiderea centralei de la Kozlodui, aflată la doar 4 km de granița cu România.

Citeşte şi: Semnal de alarmă: Cât de PERICULOS este fenomenul care a lovit România şi ce RECOMANDĂRI fac specialiştii despre zăpada portocalie

În 2017 numărul cazurilor de leucemie la copii a fost de 3.5 ori mai mare în județul Dolj decât în anul precedent conform cifrelor oficiale. Mai mult decât atât, expirarea tuturor termenelor pentru funcționarea centralei nu sunt suficiente acum. Bulgaria a transformat KOZLODUI într-un "centru" de depozitare a materialelor radioactive!!! Și NOI? NOI ce facem?, se arată într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

"Cazul centralei de la Kozlodui este cel mai grav atentat la sănătatea românilor din 1990!! Tăcerea celor 2 guverne nu este normală în condițiile în care rapoartele experților internaționali arată o degradare a infrastructurii din jurul centralei și creșterea radiațiilor. Mai mult decât atât, creșterea alarmantă a cazurilor de leucemie la copii în județul Dolj obligă autoritățile centrale și locale la somarea Guvernului Bulgariei pentru luarea de măsuri imediate. În caz contrar consider necesară sesizarea Comisiei Europene," a declarat Președintele CNMR- Alexandru Cumpănașu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.