Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă din partea oftalmologilor: Fenomenul rezistenței la antibiotice în infecțiile oculare este în creștere

PreVisual
Oftalmologie

Până la 90% dintre infecțiile de cornee sunt cauzate de bacterii care nu răspund la tratamentul cu antibiotice. Alarma oftalmologilor: abuzul de antibiotice, poluarea și schimbările climatice sunt de vină.

Este semnalul de alarmă tras de Societatea Italiană de Științe Oftalmologice (Siso) înaintea Zilei Europene a Rezistenței la Antibiotice, care va avea loc pe 18 noiembrie, potrivit Mediafax.

Fenomenul rezistenței la antibiotice în infecțiile oculare este, de asemenea, în creștere în oftalmologie.

Staphylococcus, Streptococcus și Pseudomonas Aeruginosa se numără printre super-bacteriile cu cele mai ridicate niveluri de rezistență identificate în oftalmologie.

"Acești agenți patogeni afectează în proporție covârșitoare infecțiile de cornee, cu cea mai mare rezistență la antibiotice. 9 din 10 cazuri nu răspund la tratament", explică Vincenzo Sarnicola, membru al consiliului de administrație al Sito, potrivit ANSA.

De vină este folosirea excesivă a picăturilor de ochi împotriva conjunctivitei. Fără recomandare medicală, este o greșeală gravă, avertizează Scipione Rossi, director al secției de Oftalmologie de la Spitalul San Carlo di Nancy din Roma.

„Cele mai multe conjunctivite sunt de origine virală, iar antibioticele din picături se dovedesc ineficiente. Însă, rezistența la antibiotice în infecțiile oculare este factura plătită pentru prea multe prescripții de antibiotice de către medicii de familie sau farmaciști și pentru utilizarea profilactică înainte și după intervenții chirurgicale", adaugă Rossi.

Schimbările climatice și poluarea agravează situația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.