Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de ALARMĂ înainte de mitingul diaspora: 'Guvernul declară război românilor plecați peste hotare'

tomac eugen

Liderul PMP. Eugen Tomac, semnal de alarmă privind reducerile bugetare operate de guvern pe mai multe sectoare importante.

 

"Scăderi bugetare tactice - cine e marele pierzător?

Pe lângă entitațile pe care PSD le consideră parte a unui “stat paralel”, diaspora a fost văzută constant drept o altă amenințare la adresa stabilității și prosperității partidului.

Rectificarea bugetară vine drept o confirmare a acestei realități.

Pe lângă scăderea bugetară pentru Administrația Prezidențială (mișcare deja cunoscută, aplicată și de USL pentru Presedintele Basescu), au fost vizate instituții care ofereau anumite servicii/ facilitați pentru diaspora.

Asa, premierul Dancila a decis, in spirit de sărbătoare, cu ocazia Centenarului, să reducă cu 20% bugetul destinat românilor din Diaspora și vecinătatea imediată.

Ma refer aici la bani reduși de la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni - 2,355 mil lei (20%) din bugetul destinat proiectelor pentru diaspora, dar și de la Ministerul Afacerilor Externe - 31,082 mil lei (6,8 mil euro !!!), bani necesari pentru activitatea optima a consulatelor din Uniunea Europeană.

Cea mai mare reducere de buget a fost gândită cu dedicație pentru Ministerul Cercetarii și Inovării - 122 mil lei (26 mil euro). Ghiciți ce? Cei mai mulți beneficiari ai proiectelor finanțate de minister sunt cercetători români de succes din întreaga lume, parte a diasporei, care, in mod cert, vor fi afectați de aceasta reducere.

Pentru a nu fi asociate aceste măsuri cu nervii produși recent de plăcuța cu mesaj dedicată PSD, adoptarea rectificării bugetului a fost amânată după data de 10 august, când revin guvernanții din concediu.

Citește și: SINISTRU Un bărbat a trăit mai bine de un an cu cadavrul tatălui său pentru a putea să îi încaseze pensia - Cine l-a dat de gol

Amânarea nu reprezintă, însă, decât o alta ipocrizie cu care ne-am obișnuit. Guvernul PSD a declarat război celor aproximativ 4 milioane de cetățeni români din strainatate, reducând din banii care pot sprijini la schimbarea reală a imaginii țării peste hotare!", a scris Eugen Tomac pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.