Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă pentru economie: Execuţia bugetară mult lăudată ar fi, de fapt, reţeta dezastrului

antena3.ro
anaf

Creşterea veniturilor bugetare în 2018, anunţată de Liviu Dragnea, ar ascunde o realitate îngrijorătoare, susţine fostul preşedinte ANAF Gelu Diaconu. Acesta prezintă situaţia veniturilor de natură fiscală, care au scăzut faţă de anul 2015. Potrivit lui Gelu Diaconu, creşterea cu care se laudă liderul PSD vine din confiscarea lichidităţilor companiilor de stat şi din sumele aferente anilor precedenţi în proiectele pe fonduri europene.

CITEȘTE ȘI: Băutura-minune a călugărilor budişti: Energizantul perfect, sursă de antioxidanţi

"Au fost publicate datele operative ale executiei bugetare la 31 Dec 2018. Prilej pentru dl inginer Dragnea si alti habarnisti sa se impauneze cu "cele mai mari cresteri de venituri din istorie".

Nici vorba despre asa ceva. Executia bugetara arata o situatie grava a veniturilor de natura fiscala adica acele venituri care pe termen lung ar trebui sa sustina cheltuielile unui stat bugetofag ca cel al administratiei PSD.

Cresterea mult laudata a veniturilor bugetare din 2018 nu este altceva decat consecinta unor venituri ocazionale din confiscarea lichiditatilor companiilor de stat si a celor 4 mld încasate de la UE în contul decontarilor aferente anilor anteriori.

De asemenea, este mai mult decat îngrijoratoare cresterea galopanta a cheltuielilor de personal (23,7%) si a celor cu dobanzile la împrumuturile statului (27,6%).

Va prezint în tabelul alaturat evolutia catastrofala fata de anul 2015 a ponderii veniturilor fiscale (cele provenite din taxe si impozite) în PIB si în total venituri, cel mai sintetic indicator care arata soliditatea finantelor publice pe termen lung.

Aveti în acelasi tabel si evolutia deficitului bugetar total precum si a cheltuielilor de personal cu aparatul birocratic al statului.

Asadar, în lipsa ordonantei cu taxarea salbatica a bancilor și a companiilor din domeniul energetic, cu care se vor acoperi veniturile ocazionale lipsa din anul acesta, bugetul nu putea fi construit.

Într-o postare ulterioara, dupa aprobarea bugetului, am sa va explic de ce s-a întarziat prezentarea proiectului de buget, pentru a întelege adevarata dimensiune a minciunii psd-iste.

"Romanule, dormi liniștit! Dragnea si Valcov vegheaza pentru tine!"", scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Calitatea somnului depinde de mirosul din cameră: Patru arome care asigură un somn odihnitor .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.