Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă și pentru România: Franța plătește milioane de euro pentru că nu poate asigura calitatea aerului

anews.com.tr
poluare

Franța va plăti amenzi de milioane de euro pentru calitatea slabă a aerului Guvernul nu a făcut suficient pentru a garanta o bună calitate a aerului, potrivit declarației de luni a celei mai înalte instanțe administrative din Franța, Consiliul de Stat, care a dispus ca guvernul să plătească amenzi de milioane de euro, conform anews.com.tr.

Si în România, în special în București, au fost înregistrate probleme legate de calitatea aerului. Bucureștiul a fost raportat de multe ori ca fiind unul dintre cele mai poluate orașe din Europa. Uneori, în timpul recentei pandemii, gradul de noxe a depășit cu mult pragul critic de 100%. Așadar, acest precedent ar trebui să dea de gândit și autorităților noastre.

Cea mai înaltă instanță administrativă din Franța, Consiliul de Stat, a ordonat guvernului să plătească amenzi de milioane de euro pentru calitatea slabă a aerului în orașele franceze. Guvernul nu a făcut suficient pentru a garanta o bună calitate a aerului, potrivit declarației de luni a instanței.

Limitele emisiilor de dioxid de azot au fost încălcate în Paris, Lyon și Marsilia între iulie 2021 și 2022. Pentru aceasta, statul trebuie să plătească amenzi de 20 de milioane de euro (19,60 milioane de dolari) organizațiilor de mediu.

Consiliul de Stat a impus deja o amendă de 10 milioane de euro Franței în 2021, când grupurile de mediu s-au adresat statului pentru a deplânge calitatea slabă a aerului în orașele franceze, în baza regulamentului UE privind calitatea aerului. Anul viitor, Consiliul de Stat va revizui din nou calitatea aerului în Franța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.