Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă tras de Francois Hollande: Poziţia preşedintelui Franţei în criza din Ucraina

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Inquam Klaus Iohannis Francois Hollande Măgurele

Preşedintele francez Francois Hollande a calificat ca fiind 'prea lente progresele' în soluţionarea crizei ucrainene şi s-a declarat 'gata în orice moment' să organizeze cu privire la acest subiect un nou summit în 'format Normandia', care să-i reunească pe liderii francez, rus, german şi ucrainean, informează AFP. 'O spun foarte clar, sunt prea lente progresele şi trebuie să avansăm în ceea ce priveşte condiţiile politice şi de securitate care să permită obţinerea pe cât de repede posibil, cum prevăd acordurile de la Minsk, alegeri în estul Ucrainei, conform legislaţiei ucrainene şi în respectul criteriilor internaţionale', a afirmat preşedintele francez în faţa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg.

'Sunt gata în orice moment, împreună cu cancelarul federal Angela Merkel să reunim formatul 'Normandia' cu preşedintele (rus) Vladimir Putin şi preşedintele (ucrainean) Petro Poroşenko, pentru a veghea asupra aplicării acordurilor de la Minsk', încheiate în februarie 2015, a adăugat Hollande, insistând asupra faptului că 'Ucraina trebuie să-şi asume ea însăşi partea sa de reforme aşteptate'. Data pentru această reuniune nu a fost deocamdată fixată. Iniţial, reuniunea trebuia să aibă loc în preajma vizitei lui Vladimir Putin la Paris, în 19 octombrie, anulată în final din cauza crizei diplomatice dintre Paris şi Moscova cu privire la Siria.

Ucraina este de peste doi ani scena unui conflict între forţele sale armate şi separatiştii proruşi care sunt, potrivit Kievului şi Occidentului, susţinuţi militar de Rusia, acuzaţie pe care Moscova o dezminte. Conflictul din Ucraina a făcut de la declanşarea lui, în aprilie 2014, peste 9.600 de morţi şi, în pofida instaurării mai multor armistiţii, confruntări sângeroase au încă loc în mod regulat de-a lungul liniei frontului, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.