Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal în Europa: Cehia impune din nou starea de urgență la nivel național

EPA
proteste cehia

La miezul nopţii de duminică spre luni a intrat în vigoare o nouă stare de urgenţă la nivel naţional în Cehia, informează dpa.

Citește și: Raed Arafat anunță măsuri suplimentare din cauza creșterii numărului de bolnavi: 'Fără discuţie aceste măsuri sunt necesare'

Guvernul premierului Andrej Babis a decis să declare starea de urgenţă din cauza "creşterii semnificative" a numărului de infectări cu noul coronavirus, informează Agerpres.

Executivul poate, în acest context, să restricţioneze libertatea de întrunire a cetăţenilor, iar instanţele vor putea percepe amenzi mai mari pentru încălcarea liniilor directoare privind siguranţa medicală.

Starea de urgenţă a mai fost instituită de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai, însă de data aceasta frontierele Cehiei vor rămâne deschise.

La evenimente şi adunări publice, numărul maxim de participanţi este de 10 în interior şi 20 în aer liber. Evenimentele sportive profesioniste vor avea loc fără spectatori. Companiile, magazinele şi restaurantele nu sunt afectate de aceste noi reglementări.

Un nou record al numărului de contaminări zilnice cu COVID-19 a fost atins vineri, când s-au înregistrat 3.792 de cazuri.

Potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, o medie de 303.3 persoane la 100.000 de locuitori a fost infectată în Cehia în ultimele 14 zile. Spania este singura ţară care o depăşeste, cu o medie de 319.3 la suta de mii de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.