Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou semnal că acordul semnat de Priştina şi Belgrad nu funcţionează: Etnicii sârbi din Kosovo boicotează alegerile locale

Operation World
Serbia Kosovo

Etnicii sârbi din nordul Kosovo au boicotat, duminică, scrutinul local organizat de autorităţile kosovare, în semn de protest faţă de ignorarea solicitărilor de autonomie extinsă, un semnal suplimentar că acordul semnat de Priştina şi Belgrad nu funcţionează, scrie Mediafax.

Principalul partid din nordul Kosovo, Lista Sârbă, le-a cerut etnicilor sărbi să nu participe la vot.

"Cu excepţia unor cazuri rare, etnicii sârbi boicotează alegerile", a declarat un oficial din cadrul Comisiei electorale centrale din Kosovo, citat de agenţia Reuters.

Serbia şi etnicii sârbi din Kosovo solicită crearea unei asociaţii a localităţilor sârbe, în conformitate cu un acord mediat de Uniunea Europeană.

De teama unor posibile violenţe, Comisia electorală centrală de la Priştina a renunţat la planurile de a crea secţii de votare în şcoli, dar a instalat containere în 13 zone. În comunităţile de etnie sârbă au fost intensificate patrulele Forţei NATO din Kosovo (KFOR).

În nordul Kosovo trăiesc aproximativ 50.000 de etnici sârbi. Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Serbia în anul 2008, după războiul din 1998-1999, în care NATO a intervenit pentru protejarea comunităţii albaneze majoritare. Serbia nu recunoaşte independenţa Kosovo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.