Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnalul dat de Casa Albă: Kamala Harris va participa la un moment cu mari implicații

Agerpres - Reuters
Kamala Harris

Vicepreşedintele Kamala Harris va participa, miercuri, la înmormântarea lui Tyre Nichols în Memphis, potrivit unui oficial de la Casa Albă, alăturându-se altor oficiali de nivel înalt din administraţia Biden, transmite CNN, citat de news.ro.

Harris a vorbit la telefon, marţi dimineaţă, cu mama şi tatăl vitreg al lui Nichols, RowVaughn Wells şi Rodney Wells, a precizat oficialul. "Vicepreşedintele şi-a exprimat profundele condoleanţe şi a oferit familiei sprijin în timp ce continuă să traverseze această perioadă dificilă", a adăugat oficialul.

Harris participă la invitaţia familiei Wells. Contactul lui Harris cu părinţii lui Nichols are loc după ce preşedintele Joe Biden a vorbit cu familia Wells, vineri, cu câteva ore înainte ca o înregistrare video în care Nichols este bătut de poliţişti să fie făcută publică de oficiali din Memphis.

Prezenţa administraţiei la înmormântare are loc în condiţiile în care perspectivele unor reforme legislative federale privind Poliţia, pe care familia Wells le-a solicitat, par slabe.

Oraşul Memphis a făcut publice, vineri seară, înregistrările video ale opririi în trafic şi ale bătăii din 7 ianuarie, care au dus la moartea tânărului de 29 de ani din cauza rănilor suferite. Publicarea a avut loc la o zi după ce cinci ofiţeri de poliţie din Memphis, care sunt, de asemenea, de culoare şi au fost concediaţi, au fost acuzaţi de crimă.

Nichols este văzut în înregistrarea video strigând după mama sa în timp ce ofiţerii de poliţie din Memphis îl lovesc de mai multe ori - inclusiv în faţă - în timp ce avea mâinile legate.

Deşi paramedicii au sosit la câteva minute după ce ofiţerii s-au dezangajat, Nichols pare să fie lăsat pe trotuar fără asistenţă pentru perioade îndelungate de timp înainte de a veni o ambulanţă.

Imaginile au atras reacţii de uimire din partea experţilor în aplicarea legii şi de indignare din partea oficialilor, inclusiv a lui Biden, care a declarat că este "încă o altă amintire dureroasă a fricii şi traumei profunde, a durerii şi a epuizării pe care americanii de culoare şi de culoare maro o trăiesc în fiecare zi".

Într-o declaraţie de vineri, Harris a afirmat: "Tyre Nichols ar fi trebuit să ajungă acasă la familia sa. Cu toate acestea, încă o dată, America deplânge viaţa unui fiu şi a unui tată curmată cu brutalitate de mâinile celor care au jurat să protejeze şi să servească."

Ea a adăugat: "Problema persistentă a comportamentului necorespunzător al poliţiei şi a utilizării excesive a forţei în America trebuie să înceteze acum."

Prezenţa lui Harris la înmormântare vine după ce s-a anunţat că părinţii lui Nichols vor participa la discursul preşedintelui privind Starea Uniunii din 7 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.