Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnalul de alarmă în Tokyo - Podul Curcubeu va fi iluminat în roşu dacă epidemia de COVID-19 se agravează

https://mywowo.net/
podul curcubeu tokyo

Podul Curcubeu (Rainbow Bridge) din Tokyo se va ilumina gradual în mai multe culori, până la roşu, pentru a atrage atenţia cetăţenilor dacă situaţia generată de COVID-19 se agravează în capitala japoneză, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Autorităţile locale vor anunţa, prin intermediul culorilor, gradul de alertă în se află oraşul, roşul indicând situaţia cea mai gravă pe o scară cu şapte niveluri, a informat vineri guvernatoarea oraşului, Yuriko Koike.

"Pentru ca locuitorii din Tokyo să-şi poată dea seama care este situaţia, vom folosi culoarea iluminaţiei Podului Curcubeu din golf. Dacă situaţia se agravează, pentru a avertiza cetăţenii, se va fi folosită culoarea roşie", a declarat guvernatoarea la o conferinţă de presă.

Citește și: DNA Timişoara stă cu tunurile pe DRPD - Cercetează concursurile de la Direcţie anterioare anului 2019 când a izbucnit dosarul 'PSD Arad'

Rainbow Bridge care, aşa cum îi spune numele, este de obicei iluminat în culorile curcubeului, va urma noile criterii de iluminare după ridicarea stării de urgenţă sanitară în oraş şi până la îndeplinirea noilor criterii de sănătate.

Tokyo, cu o populaţie de 14 milioane de locuitori, a înregistrat circa zece contagieri pe zi în ultima săptămână, iar dacă tendinţa se menţine, criteriile fixate pentru ridicarea stării de urgenţă sanitară ar putea fi îndeplinite începând de săptămâna viitoare.

Guvernatoarea Koike a anunţat şi un plan în patru etape pentru ridicarea restricţiilor aplicabil în momentul când guvernul Japoniei va consideră încheiată starea de urgenţă în prefectură.

Prima fază presupune redeschiderea restaurantelor, muzeelor şi sălilor de sport, cu excepţia celor cu prezenţă masivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.