Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnalul grav transmis de Clotilde Armand în cazul Liviu Mihaiu

Nici bine nu s-a întărit cerneala pe comunicatul DNA privind reținerea lui Bogdan Olteanu, că unul dintre cei doi mari lideri ai USB, Clotilde Armand, s-a și delimitat de Liviu Mihaiu, un susținător acerb al acestui partid politic fără politicieni.

Se pare că activitatea publică a lui Mihaiu a fost însoțită de o serie de întâmplări favorabile, referindu-mă aici la numirea sa în funcția de Guvernator al Deltei Dunării și la prezența acestuia într-o emisiune electorală, ca susținător al lui Nicușor Dan.

Pe de-o parte, DNA ne spune că Liviu Mihaiu a ajuns guvernator al Deltei datorită unor mișcări…financiare. Pe de cealaltă parte, Clotilde Armand ne spune că același Mihaiu a ajuns susținător al lui Nicușor Dan într-o emisiune electorală, datorită unor mișcări…organizaționale. Mai precis, la ora la care li s-a cerut o persoană care să vină ca susținător al lui N. Dan la respectiva emisiune, toți liderii partidului erau implicați într-o ședință, astfel că, de undeva din neant, a apărut Liviu Mihaiu.

Nu dispun de informații pentru a estima cu precizie care a fost rolul intern al lui Liviu Mihaiu în USB. În schimb, în plan public, fostul guvernator al Deltei Dunării nu a ratat nicio ocazie pentru a-i prezenta pe Nicușor și ai lui drept o alternativă la marea masă de politicieni.

Întocmai ca un politician grăbit să se distanțeze de orice și oricine nu îi mai poate aduce capital politic, Clotilde a încercat să-i minimizeze rolul lui Mihaiu, prezentându-l ca pe un simplu susținător și nimic mai mult. Adevărul este că fostul candidat la Primăria Generală nu a dus lipsă de susținători, unii fiindu-i aproape încă din 2012 iar alții raliindu-se pe parcurs. Însă nu toți au avut șansa de a-l acompania pe liderul USB la o emisiune electorală, ceea ce mă face să privesc cu suspiciune delimitările venite din partea „primăriței pentru o noapte” a Sectorului 1.

Liderii USB au marșat întotdeauna pe diferența dintre ei și actuala clasă politică. S-au prezentat tot timpul într-o lumină albă imaculată, uitând parcă de faptul că sursa unei astfel de lumini va fi, întotdeauna, artificială. Când un produs îți este prezentat într-o notă total pozitivă, adesea apar suspiciuni. În schimb, normalitatea izvorăște și din nuanțe de gri, din acceptarea unor prieteni sau cunoștințe, conștient de faptul că nu poți fi răspunzător pentru acțiunile acestora. În lipsa descrierii de mai sus rămâi un robot, sau transpus în domeniu, un animal politic.

Nu trebuie uitat că gafele făcute de-a lungul timpului de USB-iști le-au fost trecute cu vederea, în primul rând, datorită faptului că aceștia nu au fost percepuți ca politicieni. În momentul de față, delimitarea rapidă și totală a lui Clotilde Armand față de Liviu Mihaiu ne arată că usb-iștii au învățat între timp să facă și politică. O fi bine, o fi rău, rămâne de văzut.

În schimb, la finalul zilei, susținătorii USB au primit cu ocazia acestei întâmplări un semnal grav de la fosta candidată la Primăria Sectorului 1 și anume că implicarea lor în acest proiect, mai mare sau mai mică, va fi uitată, dacă o vor cere considerentele politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.