Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnalul saturației de Ucraina vine din sport: momentul de cotitură a avut loc la Roland Garros/ Video

În primul tur al turneului de la Roland Garros s-au înfruntat belarusa Aryna Sabalenka și ucraineanca Marta Kostiuk. Meciul în sine nu a avut istoric, asta pentru că Sabalenka s-a impus cu 6-3, 6-2.

La finalul meciului, ucraineanca Kostiuk a refuzat să dea mâna cu Sabalenka, din cauza războiului. Oamenii din tribune au înțeles ce s-a întâmplat și au început imediat să o huiduie copios pe Kostiuk.

La finalul meciului, Sabalenka a ținut un discurs manifest. Ea a explicat că oamenii de rând nu sunt de acord cu războiul și a explicat că jocurile politice nu au ce căuta în sport.

„Cam înțeleg... Îmi imaginez că dacă ei dau mâna cu rușii și belarușii, vor primi atât de multe mesaje din țara lor de origine… Așa că înțeleg de ce nu o fac.

În același timp, simt că sportul nu ar trebui să fie amestecat cu politica. Dar dacă ei se simt bine fără să dea mâna, e ok. Nu vreau să-mi irosesc energia cu astfel de lucruri. Nu este treaba mea. Deci, dacă mă urăște, bine! Nu pot face nimic în privința asta.

Vor fi oameni care mă iubesc; vor fi oameni care mă urăsc. Dacă mă urăște, eu nu împărtășesc același sentiment față de ea“, a spus Aryna Sabalenka.

La rândul ei, Kostiuk, obișnuită cu avantajele primite de ucraineni, inclusiv în sport, s-a declarat uimită de faptul că oamenii au huiduit-o, deși ea a fost cea care a fost lipsită de fair-play.

"Nu mă așteptam la asta. Nu am nicio reacție, dar cred că ar trebui să le fie rușine! Vreau să văd cum vor reacționa acei oameni peste 10 ani, când războiul se va fi terminat. Cred că în acest fel își vor da seama și ei de ceea ce au făcut", a transmis Kostiuk la conferința de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.