Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnalul tras de cercetători: 'Dacă nu acţionăm acum, vor urma noi valuri ale infecţiei, cu consecinţe negative mai grave'

coronavirus COVID 19

Europa are nevoie de o strategie unită pentru a combate pandemia de COVID-19, în contextul în care o ţară nu poate de una singură să menţină un nivel scăzut al cazurilor de infectare cu noul coronavirus, susţine un grup internaţional de cercetători, transmite duminică DPA, potrivit AGERPRES.

''Dacă nu acţionăm acum, vor urma noi valuri ale infecţiei, cu consecinţe negative mai grave pentru sănătate, societate, locuri de muncă şi companii'', a scris grupul, condus de cercetătoarea Viola Priesemann, în revista medicală The Lancet.

Firea iese la atac după ce liderii PNL, USR și UDMR au ajuns la un acord: 'S-a împărțit ciolanul. L-au făcut mai lung și mai dolofan, să ajungă la toată lumea'

Priesemann, cercetătoare la Institutul pentru dinamică şi auto-organizare 'Max Planck' din oraşul german Gottingen, a opinat că în primăvară se va putea atinge obiectivul limitării la cel mult 7 noi cazuri la 100.000 de locuitori în fiecare ţară europeană.

''Reducerea ar trebui să fie sincronizată în toate ţările europene şi cât mai curând posibil. Această sincronizare va permite ca frontierele europene să rămână deschise'', au subliniat cercetătorii. Până în prezent, iniţiativa a fost semnată de peste 300 de oameni de ştiinţă din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.