Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnarea Memorandumului de Colaborare între SNTGN TRANSGAZ SA și DEPOGAZ Ploiești SRL

impacare intelegere

SNTGN TRANSGAZ SA și DEPOGAZ Ploiești SRL au semnat astăzi, Memorandumul de Colaborare în vederea cooperării pentru îndeplinirea strategiei energetice naționale, identificarea oportunităților și inițierea demersurilor necesare dezvoltării infrastructurii de transport gaze naturale.

Pornind de la necesitatea obligației de asigurare a condițiilor de securitate în alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor, părțile sunt dispuse să conlucreze sub formă de schimb de informații, experiență, precum și asistență reciprocă în ceea ce privește stabilirea condițiilor de asigurare a continuității și siguranței în alimentarea cu gaze naturale.

Prin Memorandumul de Colaborare se urmărește asigurarea interoperabilității între activitatea de extracție din înmagazinare și cea de transport gaze naturale, în vederea funcționării echilibrate a Sistemului Național de Transport gaze naturale.

Citește și: Alina Gorghiu, strigăt de revoltă: În ce țară trăim! PSD a făcut un joc meschin!

SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) al gazelor naturale care asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale, dispecerizarea acestora precum și cercetarea și proiectarea în domeniu, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

DEPOGAZ este o companie modernă, cu o bogată experiență în înmagazinarea subterană a gazelor naturale, și este principalul operator de înmagazinare din România, având o cotă de aproximativ 90,23% din capacitatea activă totală de înmagazinare a României. Începând cu data de 1 aprilie 2018, în baza Directivei 73/2009 a CE, preluată în Legea 123/2012 (Legea energiei electrice şi a gazelor naturale) în art. 141, activitatea de înmagazinare a fost separată din cadrul SNGN ROMGAZ SA şi se desfășoară în cadrul unui operator de înmagazinare - Filiala de Înmagazinare Gaze Naturale DEPOGAZ Ploieşti SRL - în care SNGN ROMGAZ SA este asociat unic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.