Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semne bune: Expunerea băncilor străine pe România şi-a accelerat creşterea în T4/2020

thetechvox.com
venit finante banca economie fiscal

Expunerea băncilor străine pe România a crescut într-un ritm accelerat în ultimul trimestru de anul trecut, de la 12,8% în T3 la 20% în T4, până la 29 mld. dolari (nivelul maxim din septembrie 2016), evoluţie care confirmă perspectivele bune pentru dinamica economiei interne pe termen scurt şi mediu

„Expunerea băncilor străine pe sectorul bancar a accelerat de la 13% an/an în T3 la 26,7% an/an în T4. În 2020 acest indicator a consemnat un avans de 9,5% an/an în medie. Totodată, expunerea băncilor străine pe sectoare nonbancare a accelerat de la 12,8% an/an în T3 la 15,9% an/an în T4, la 17,1 mld. dolari (avans cu 12,6% an/an în anul pandemic 2020)“, a comentat Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Banca Transilvania, conform Mediafax.

Exprimată în euro expunerea băncilor străine pe economia României a accelerat de la 5% an/an în T3 la 13,2% an/an în T4/2020 şi a consemnat o dinamică medie anuală de 8,6% în 2020.

„Majorarea semnificativă a expunerii băncilor străine pe România exprimă premise foarte bune pentru dinamica economiei interne în trimestrele următoare. În scenariul macroeconomic central BT (actualizat recent) prognozăm creşterea PIB-ului României cu un ritm mediu anual de peste 5% în anul 2021“, a mai spus Rădulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.