Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câteva semne de întrebare în cazul procurorului Lucian Onea. Un document al Inspecției Judiciare pune într-o altă lumină situația

Inquam Photos / George Calin
lucian onea parchetul general

Acuzațiile la adresa fostului șef al DNA Ploiești Lucian Onea se bat cap în cap. Cel puţin în aparenţă. În rezoluția Inspecției Judiciare din 5 aprilie 2018, se spune negru pe alb că „din probele la care ne-am referit, reținem că afirmațiile lui Cosma Vlad Alexandru, potrivit cărora tabele depuse la dosarul 218/P/2014 au fost concepute de către acesta la îndemnul lui Onea Lucian nu se confirmă, întrucât din declarațiile procurorului Negulescu Mircea și comisarului șef de poliție Iordache Mihai rezultă că Vlad Cosma a prezentat aceste tabele procurorului Negulescu Mircea anterior discuțiilor pe care le-a avut cu procurorul Onea Lucian”.

Așadar, conform acestei rezoluții, unul din capetele de acuzare la adresa lui Onea se dovedește cu probleme pentru că nu corespunde ordinii cronologice firești, pentru că ar însemna că Vlad Cosma a fost presat de Onea să alcătuiască niște tabele false înainte de a fi stat de vorbă cu acesta!

Potrivit unor surse juridice, o posibilă explicaţie este aceea că Lucian Onea, deşi nu este cel la îndemnul căruia s-au realizat ilegalităţile, a fost de acord cu ele, de unde şi acuzaţie de participaţie impropie la inducerea în eroare a organelor judiciare.

Vezi şi: Cruciuliţele, icoanele sau CD-urile „antiradar“, sancționate DRASTIC de Codul rutier

content-image

Un alt semn de întrebare este ridicat de campania de acuzații venite din toate părțile, care induce ideea de vinovăție de dinainte chiar de finalizarea anchetei, că la adresa procurorului de caz Elena Iordache s-ar face presiuni, ceea ce ar demonstra, indirect, că Onea este vinovat pentru că altfel procurorul de caz ar fi lăsat să își facă treaba corect. Din nou, Elena Iordache a transmis chiar astăzi un comunicat de presă în care arată că ”Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, nu a exercitat vreo presiune sau amenințare, nu a avut atitudini contrare Codului Deontologic al Magistraților față de persoana mea, în referire la cauza mediatizată în presă”.

Culmea ironiei este că instrumentalizarea mediatică și șarja de acuzații publice cu privire la dosarul deschis pe numele lui Lucian Onea seamănă exact cu abuzurile de care se plâng cei care astăzi îl vor condamnat pe Onea înainte de proces. Adică luptătorii pentru independența justiției, cei care au clamat mereu că nimeni nu trebuie considerat penal sau vinovat înainte de o decizie definitivă a judecătorilor, îl vor acum condamnat și crucificat pe Lucian Onea înainte de desfășurarea legală a unui proces juridic. În momentul în care apărătorii justiției independente pun în practică exact abuzurile și delațiunile publice pe care le acuzau la DNA, se ridică întrebarea dacă idealul lor chiar este un sistem juridic corect sau dacă nu cumva ei își doresc doar dreptul de a săvârși ei abuzurile pe care spun că le-au observat la partea adversă.

Vezi şi: Elimină stresul din organism cu acest exercițiu simplu de respirație .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.