Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semne de revenire la normalitate în Ucraina: Turcia își mută din nou ambasada la Kiev

ucraina turcia

Ambasada Turciei la Kiev, care a fost mutată temporar în orașul Cernăuți din sud-vestul Ucrainei din cauza războiului ruso-ucrainean, a revenit la locația sa și urmează să devină operațională începând de miercuri, se arată într-o declarație oficială de marți, potrivit Jerusalem Post.

Ambasada a emis o notificare pe Twitter, spunând că a fost nevoită să își mute temporar activitățile la Cernăuți, care a acționat ca un centru logistic pentru evacuările efectuate de Turcia.

"Începând de astăzi, ne-am întors acasă, la Kiev", a adăugat aceasta.

Ambasada a mai precizat că, începând de miercuri, își va desfășura activitățile, inclusiv serviciile consulare, din clădirea sa situată la "Panasa Mirnoho 22".

O serie de țări, printre care Statele Unite, Israel, Olanda și Ungaria, și-au mutat temporar ambasadele din Kiev în orașul Lviv, situat în vestul țării, din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina.

Războiul dintre Rusia și Ucraina, care a început la 24 februarie, a stârnit indignarea internațională, iar Uniunea Europeană, SUA și Marea Britanie, printre altele, au aplicat sancțiuni financiare dure împotriva Moscovei.

Cel puțin 1.480 de civili au fost uciși în Ucraina și 2.195 au fost răniți, potrivit estimărilor Națiunilor Unite, cifra reală fiind cel mai probabil mult mai mare.

Peste 4,24 milioane de ucraineni au fugit în alte țări, iar alte milioane de persoane au fost strămutate în interiorul țării, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.