Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semne rele anul are – marea problemă a liberalilor din teritoriu: 'Avem această provocare!'

consiliu national liberali

Preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu Daniela Cîmpean a declarat, la finalul întrevederii cu liderul PNL Nicolae Ciucă şi ministrul Dezvoltării Adrian Veştea, că principala problemă ridicată de către colegii liberali este cea a cofinanţarii pentru proiectele de dezvoltare locală care trebuie asigurată de către consiliile judeţene. Astfel au fost dezbătute metodele prin care prin care pot fi sprijinite aceste proiecte, informează News.ro.

Preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu Daniela Cîmpean –„ Întâlnirea de astăzi (miercuri - n.r.) a fost una foarte importantă, în condiţiile în care dezvoltarea judeţelor pe care le conducem, proiectele pe care le derulăm cu fonduri care vin de la Ministerul Dezvoltării şi sunt extrem de importante. Aşa cum sunt constituite bugetele judeţelor la acest moment, ni se permite, prin buget propriu, doar derularea unor investiţii mărunte, cel mult reparaţii, nicidecum modernizări substanţiale, însă şansa pe care judeţele o au de a dezvolta şi de a implementa proiecte importante o dau finanţările din proiectele prin fonduri guvernamentale sau fonduri europene”, a afirmat Daniela Cîmpean, într-o conferinţă de presă susţinută după întâlnirea liderului PNL Nicolae Ciucă, ministrului Dezvoltării Adrian Veştea şi ministrului Educaţiei Ligia Deca cu preşedinţi de consilii judeţene şi primari de municipii ai PNL.

Ea a mai spus că principala problemă pe care au ridicat-o colegii liberali este cea care ţine de cofinanţarea proiectelor care trebuie asigurată de către consiliile judeţene şi au fost discutate modalităţile prin care pot fi sprijinite financiar aceste proiecte.

„Este o perioadă în care pe piaţă sunt fonduri europene generoase lansate prin programe, dar şi prin programe guvernamentale. Fiecare suntem interesaţi să accesăm cât mai multe dintre aceste proiecte, însă provocarea pe care o avem ţine de cofinanţarea pe care trebuie să o asigure consiliile judeţene. Aceasta este principala problemă ridicată de colegii mei şi ne propunem să discutăm despre modalităţile prin care să primim un sprijin pentru a implementa aceste proiecte şi a se asigura o cofinanţare, întrucât există această nevoie şi pentru a duce la bun sfârşit proiectele pe care ni le propunem, dincolo de provocările pe care le avem, cu evoluţia pieţei construcţiilor din această perioadă, această cofinanţare este absolut necesară”. a mai explicat Cîmpean.

Preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu a mai precizat că prin PNDL a fost modernizată Secţia de neurologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

„Vin dintr-un judeţ în care se implementează proiecte importante pe fonduri guvernamentale şi europene şi vorbim despre proiecte care ţin de modernizări de drumuri judeţene, modernizări şi reabilitări de clădiri spitaliceşti. Tocmai am finalizat din fonduri guvernamentale, prin PNDL, secţia de neurologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu care asigură condiţii de secol actual pentru servicii medicale. Deci nu numai condiţii de cazare, dar şi aparatură de moment. Vorbim de investiţii în infrastructura de asistenţă socială. Deci tot ceea ce este necesar a fi făcut într-un judeţ are nevoie de astfel de finanţări”, a conchis Daniela Cîmpean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.