Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnele care arată oamenilor că nu sunt atât de inteligenţi precum cred

creier uman

In viata este bine sa avem o stima de sine crescuta, insa nu trebuie sa ne lipseasca doza de realism. Este foarte posibil ca unii oameni sa creada despre ei ca sunt mai buni decat ceilalti, dar acest lucru poate fi contrazis intotdeauna. Exista semne care arata oricarei persoane ca nu este atat de desteapta pe cat se crede. Fiecare ar trebui sa arunce o privire atenta asupra personalitatii sale, asupra comportamentului si a modului in care reactioneaza in relatia cu ceilalti atunci cand doreste sa isi impuna punctul de vedere, potrivit gandul.info.

1. Oamenii destepti nu isi pierd timpul cu dezbateri si conflicte fara sfarsit. Daca te certi tot timpul cu colegii din lucruri nesemnificative, din simplul fapt ca vrei sa iti impui punctul de vedere, aceasta este o problema. Oamenii destepti au incredere in ei si evita conflictele care nu sunt necesare. Ei argumenteaza pe un ton politicos, dar convingator.
2. Daca te consideri o persoana desteapta, dar nu dai dovada de asta in plan profesional, este cazul sa-ti reevaluezi viata si sa corectezi lipsurile, nu sa cauti scuze care sa explice salariul mic. Oamenii inteligenti nu cauta scuze, ci solutii.
3. Vorbeste mai putin si asculta mai mult! Felul in care reusim sa ii ascultam pe ceilalti si sa nu vorbim prea mult arata cat de inteligenti suntem. Vorba multa nu demonstreaza o inteligenta peste medie.
4. Asculta si ceea ce spun ceilalti despre tine. Daca multi dintre colegii tai te apreciaza si au cuvinte de lauda la adresa ta, inseamna ca esti o persoana de succes. In cazul in care atitudinea lor este ostila, nu ii cataloga imediat negativ, ci incearca sa te analizezi pe tine inainte de toate. Poate ca ceva din comportamentul tau ii face sa se poarte asa cu tine.
5. Daca esti tot timpul pe fuga, intr-o permanenta criza de timp, este vremea sa te reorganizezi! Felul in care ne manageriem timpul este o caracteristica importanta a oamenilor inteligenti. Planificarea activitatilor zilnice pot ajuta orice persoana sa evolueze.
6. Te folosesti de inteligenta si abilitatile tale pentru a-i intimida pe ceilalti? Renunta la acest obicei care-i va face pe oameni sa se indeparteze de tine. Incerca sa ii incurajezi permanent pe cei din jurul tau si totul va merge intr-o directie pozitiva.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.