Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Scandal în plenul Senatului, provocat de ministrul Muncii: 'PSD înnebunește când un liberal își face treaba' / Șerban Nicolae acuză 'țățisme'

Facebook
Violeta Alexandru

Dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PSD împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, intitulată "Opriţi-o pe 'Doamna în negru' de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale", se desfășoară marţi, în plenul Senatului, cu jigniri adresate de la microfon.

Ministrul Muncii a declarat că social-democrații sunt un „partid fără direcție, fără coloană”.

  • „Vedeti negru in fata ochilor cand vedeti cum muncesc la minister. PSD innebuneste cand vede ca un liberal isi face treaba. M-ati facut incapabila, sunteti penibili. Ce am spus am si facut, exact. A vedea negru in fata ochilor e specific oamenilor disperati. Pot sa va vorbesc o zi intreaga despre rezultatele mele. Muncesc zi lumina, stiu ca nu va place munca, va place circul, va place sa faceti combinatii”, a declarat ministrul Muncii.

Afirmațiile Violetei Alexandru a provocat rumoare în sala de plen, unde PSD are majoritate, mai mulți senatori exprimându-și verbal nemulțumirea din bănci.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a luat cuvântul și a declarat:

  • „Potrivit Constitutiei, Presedintele Romaniei si parlamentarii dau declaratii politice si nu raspund juridic. Eu n-am sa reiau țățismele agresive auzite de la acest microfon. Dle presedinte de sedinta, va rog sa intrerupeti orice vorbitor care-si permite sa spuna ca un partid innebuneste, sa adreseze insulte. (Dna Violeta Alexandru) Sa stiti ca atunci cand se arunca cu noroi pe Senat, pe dvs nu cade parte curata sau frumos mirositoare a acestor mizerii. Agresivitatea, mitocania, faptul ca isi permite sa insulte un partid intreg cu asemenea cuvinte, sunt lucruri care fac dovada ca motiunea este una corecta”, a declarat senatorul PSD.

Cei 60 de iniţiatori solicită demisia ministrului, pe motiv că Ordonanţa 30/2020 privind şomajul tehnic şi măsurile legate de acordarea de ajutoare diverselor categorii vulnerabile a fost "atât de prost scrisă", încât a fost nevoie de modificarea sa de şase ori.

"Trebuia să veniţi cu măsuri care să preîntâmpine degradarea socială şi a situaţiei materiale a celor loviţi de criză. Soluţia dumneavoastră s-a numit OUG 30, care trebuia să regleze şomajul tehnic, precum şi măsurile legate de acordarea de ajutoare diverselor categorii vulnerabile. A fost atât de prost scrisă Ordonanţa 30, încât a fost nevoie să o modificaţi de şase ori, prin ordonanţe de urgenţă succesive. (...) Şi dacă ne referim doar la domeniul pe care îl păstoriţi, ce argumente puteţi găsi ca în doar 60 de zile să modificaţi de atâtea ori un act normativ pe care dumneavoastră l-aţi elaborat?", arată semnatarii moţiunii.

Citește și: SURSE - Miza ascunsă a moțiunii de cenzură: PSD se teme de o migrație a aleșilor locali .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.