Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senat: TAXIURI electrice din 2020. Statul, obligat la 20% mașini ecologice

electric

Plenul Senatului a adoptat, marți, o Lege privind promovarea transportului ecologic, care obligă societatile de TAXI si toate firmele care furnizeaza transportul public in localitati ca 30% din toate mașinile pe care le cumpără începând cu anul 2020 să aibă motoare actionate prin gaz natural, hydrogen sau electricitate.

De asemenea, legea obligă toate autoritățile publice din România, de la nivel central și local (Parlament, Guvern, Primării, Politie, etc), ca din viitoarele autoturisme pe care le cumpără minim 20% să fie electrice.

Initiatorii - 6 parlamentari PNL si PSD - vor prin acest proiect sa reduca poluarea in aglomerarile urbane, sa reduca consumul de benzina si motorina si sa promoveze noile tehnologii in transport.

Proiectul de lege merge la Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională în acest caz.

Prevederile integrale ale legii:

Art.1 - Autoritatile publice locale, regiile autonome si societatile aflate in subordinea unitatilor administrativ-teritoriale vor achizitiona mijloace de transport calatori actionate prin motoare cu propulsie electrica, tehnologii verzi de tipul Electrice, Hybrid, Hybrid Plug-in, Hydrogen (FCV), motoare cu propulsie pe gaz natural comprimat, motoare cu propulsie pe gaz natural lichefiat si motoare cu propulsie pe biogaz in proportie de minim 30% din necesarul de achizitii viitoare. Procentul va fi calculat din totalul numarului de autovehicule achizitionate intr-un an.

Art.2 - Prevederile se aplica si in cazul mijloacelor de transport scolar

Art 3 - Societatile cu capital privat care furnizeaza servicii publice de transport local si metropolitan sau in cadrul unei asociatii de dezvoltare intercomunitara, inclusiv societatile de TAXI, vor achiziona incepand u anul 2020 mijloace de transport calatori actionate prin motoare cu propulsie electrica, tehnologii verzi de tipul Electrice, Hybrid, Hybrid Plug-in, Hydrogen (FCV), motoare cu propulsie pe gaz natural comprimat, motoare cu propulsie pe gaz natural lichefiat si motoare cu propulsive pe biogas in proportie de 30% din necesarul de achizitii viitoare.

Art.4 - Achizitiile anuale de autovehicule facute de autoritatile publice pentru deservirea parcului propriu trebuie sa contina in proportie de minim 20% autoturisme actionate prin tehnologii verzi de tipul Electrice, Hybrid, Hybrid Plug-in, Hydrogen (FCV).

Art 5 - Prevederile prezentei legi se aplica incepand cu anul urmator celui de intrare in vigoare a prezentei legi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.