Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatoarea Kamala Harris consideră 'ilegitimă' procedura de confirmare a judecătoarei Amy Barrett la instanța supremă

CNBC
Kamala Harris

Senatoarea Kamala Harris, candidatul Partidului Democrat la funcţia de vicepreşedinte al SUA, a criticat dur, luni după-amiază, lansarea de către Senat a procedurii de confirmare a judecătoarei Amy Coney Barrett la instanţa supremă, catalogând drept "ilegitimă" abordarea politicienilor republicani.

"Este vorba de o procedură ilegitimă şi lipsită de raţiune", a declarat Kamala Harris, potrivit mediafax.ro.

Citește și: După cazul Baranga, jurnalista Ioana Ene Dogioiu îl dă în vileag pe șeful Grupului de Comunicare Strategică: ‘Este o persoană fără diplomă de licență’ .

Kamala Harris a argumentat că ar trebui aşteptat rezultatul scrutinului prezidenţial şi parlamentar din 3 noiembrie. În plus, a criticat organizarea unui eveniment în Senat în contextul restricţiilor antiepidemice.

Senatul SUA a iniţiat luni audierile pentru confirmarea în funcţie a judecătoarei Amy Coney Barrett, desemnată de preşedintele Donald Trump pentru un post în cadrul Curţii Supreme de Justiţie, însă opoziţia democrată critică dur efectuarea procedurii înaintea scrutinului prezidenţial şi parlamentar.

Preşedintele Donald Trump a desemnat-o pe Amy Coney Barrett pentru un post în instanţa supremă după decesul judectoarei Ruth Bader Ginsburg. Preşedintele SUA aşteaptă confirmarea Senatului înaintea scrutinului prezidenţial şi legislativ din 3 noiembrie, miza fiind consolidarea majorităţii conservatoare în Curtea Supremă de Justiţie.

Citește și: Codrin Ștefănescu, vești despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea: Starea lui de sănătate se deteriorează pe zi ce trece

Opoziţia demcocrată de la Washington consideră că procedura ar trebui să aibă loc după scrutinul prezidenţial şi parlamentar. "Pur şi simplu, nu cred că ar trebui să continuăm procedura acestei nominalizări", a declarat, la rândul său, senatoarea democrată Dianne Feinstein. Feinstein a argumentat că numirea lui Amy Barrett în instanţa supremă riscă să afecteze programul medical din perioada Administraţiei Barack Obama.

La rândul său, senatorul democrat Patrick Leahy a catalogat drept "ruşinoasă" atitudinea Partidului Republican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.