Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatoarea Nicoleta Pauliuc: 2022 este anul speranţei pentru bolnavii de cancer

arhiva personala
Pauliuc Nicoleta

Senatoarea Nicoleta Pauliuc a participat la consultările care au avut loc la Guvern cu pacienții cu afecțiuni oncologice, organizate în contextul Lunii Internaționale de Conștientizare despre Cancerul de Sân. Reprezentanta PNL a subliniat importanţa transpunerii în lege a Planului Naţionale pentru Combaterea Cancerului şi implementarea mai multor legi pe care le-a iniţiat pentru bolnavi, supravieţuitori şi aparţinătorii acestora.

„Din păcate, în România se vorbeşte foarte puţin despre ce se întâmplă atunci când ai ajuns la linia de sosire, despre discriminările la care sunt supuşi supravieţuitorii de cancer. Or, şi în cazul supravieţuitorilor de cancer la sân, cei care au depăşit diagnosticul vor să fie trataţi ca toţi ceilalţi cetăţeni care nu au trecut vreodată prin această experienţă. Acesta este şi motivul pentru care am iniţiat un proiect de lege care oferă pacienţilor şi aparţinătorilor posibilitatea la consiliere psihologică gratuită. Pentru a ajunge la linia de sosire, ştiu asta din experienţă proprie, ai nevoie de cinci ingrediente: ajutorul bunului Dumnezeu, sprijinul familiei, o echipă de medici profesionişti, tratamente inovatoare şi, poate cel mai important, de energie pozitivă care să-ţi dea dorinţa de a lupta. Pe un om care nu vrea să trăiască, poţi aplica orice tratament şi nu va ajunge la linia de sosire”, a declarat Nicoleta Pauliuc.

Senatoarea PNL este şi iniţiatoarea unei unei legi prin care în prima duminică a lunii iunie se sărbătoreșete Ziua națională a supraviețuitorilor de cancer, precum și a Legi privind „dreptul la uitare”, care permite ca, după 7 ani de la constatarea remisiei, supraviețuitorii să-şi poată exercita drepturile economice plenar: să aibă acces la asigurări şi la credite ca orice cetăţean.

„Vreau să mulţumesc Premierului Ciucă pentru susţinere şi implicare în ajutoarea bolnavilor de cancer şi în implementarea Planului Naţional de Combatere a Cancerului, lege ai cărei iniţiatori suntem. Pentru prima dată, toate instituţiile statului, chemate să găsească soluţii, merg pe acelaşi drum. Acest lucru se datorează evident şi atitudinii asociaţiilor bolnavilor de cancer, dar şi a ONG-urilor care luptă pentru această cauză. Facem echipă şi asta se va vedea şi în rezultate”, a concluzionat Pauliuc.

La evenimentul organizat de către Executiv, au participat Prim-ministrul Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial Diana Loreta Păun, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, preşedintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, dar şi mai multe supravieţuitoare ale unui diagnostic de cancer mamar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.