Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Alexandru Dunca: Salariul minim european - O țintă realistă pentru România

Facebook/ Marius Dunca
Marius Dunca

Implementarea salariului minim european este o prioritate pentru guvernul PSD, concretizată prin obiective ambițioase asumate în programul de guvernare. Angajamentul ferm este ca, până la 1 ianuarie 2025, niciun salariat cu normă întreagă nu va primi un salariu net mai mic de 500 de euro lunar, susține senatorul Marius Dunca, președintele organizației județene PSD Brașov.

Acest obiectiv ambițios se aliniază directivei europene care prevede ca salariul minim brut să atingă 50% din salariul mediu brut.

Guvernul PSD acționează concret pentru a atinge această țintă. Premierul Ciolacu a convenit deja cu angajatorii o creștere a salariului minim brut la 3.700 de lei de la 1 iulie 2024, reprezentând 49% din salariul mediu pe economie. Ulterior, de la 1 ianuarie 2025, salariul minim brut va crește la 4.000 de lei, depășind pragul de 50% din salariul mediu brut și aducându-ne mai aproape de implementarea salariului minim european.

Creșterea salariului minim are multiple beneficii. În primul rând reduce sărăcia, un salariu minim decent contribuind la creșterea nivelului de trai al cetățenilor și la reducerea sărăciei in rândul celor care lucrează. În al doilea rând, stimulează economia prin creșterea puterii de cumpărare a populației care va impulsiona consumul și va genera creștere economică. În al treilea rând vorbim despre creșterea competitivității - un salariu minim decent va face ca România să fie o destinație mai atractivă pentru investiții și forță de muncă calificată.

Abordare proactivă

Guvernul PSD demonstrează o abordare proactivă și responsabilă în ceea ce privește implementarea salariului minim european. Prin dialog social și măsuri concrete, România se va alătura țărilor europene care oferă un nivel de trai decent cetățenilor săi. Această măsură va contribui la construirea unei Românii mai prospere, mai echitabile și mai competitive.

Sunt convins că prin eforturi comune vom reuși să atingem acest obiectiv important și să oferim tuturor românilor șansa la o viață decentă.

România merită o șansă la un viitor mai bun, iar salariul minim european este un pas extrem de important în această direcție!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.