Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Alfred Laurențiu: Avem nevoie de noile Legi ale educației, dar atenție mare la cum vor fi ele elaborate și la ce conțin

facebook.com
Alfred Laurențiu

”Educația joacă un rol crucial în formarea copiilor, deoarece le oferă cunoștințe, abilități, valori și o perspectiva asupra lumii, care le vor fi de folos pe tot parcursul vieții. ”, susține senatorul PSD Alfred Laurențiu într-o postare pe pagina sa de facebook.

”De aceea, România are nevoie de legi clare ale Educației, legi gândite în prezent, pentru viitor.

Copiii care primesc o educație bună au mai multe șanse să devină membri activi și productivi ai societății, iar politicienii au responsabilitatea de a se implică activ în viitorul educației din România, deoarece această este esențială pentru dezvoltarea țării.

Este motivul pentru care PSD susține deplină transparență, dezbaterea cât mai temeinică și mai consistentă a Legilor Educației, la nivelul întregii societăți.

Este și motivul pentru care social-democrații păstrează și promovează o serie de obiective esențiale, strategice, de mare importanță pentru copii și părinți, în privința proiectelor Legilor Educației:

1. Acces neîngrădit la educație pentru toți copiii;

2. Reducerea abandonului școlar;

3. Importanța pregătirii viitoarei forțe de muncă, respectiv calificarea în funcție de cerințele pieței muncii;

4. Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc.

Mai mult, pentru că ne gândim la viitorul copiilor noștri și la viitorul țării, trebuie să eliminăm o serie de practici care încurajează corupția și crează diferențe sociale între elevi.

În primul rând, liceele trebuie descurajate în a-și organiza propriile admiteri, stabilind propriile subiecte de examen. Explicația este una simplă: trebuie să împiedicăm riscul practicii neloiale a meditațiilor.

În egală măsură, PSD rămâne un partid rezervat în ceea ce privește înmulțirea probelor de examen, așa cum e propusă în proiect.

În al doilea rând, trebuie să conștientizăm că avem nevoie de profesori dedicați, de dascăli bine pregătiți și de încurajarea alegerii meseriei de profesor. Prin urmare, PSD nu este și nu va fi de acord cu desființarea liceelor pedagogice și modificarea formării învățătorilor.

În al treilea rând, să luăm în calcul declinul demografic și situația disperată a mii de români care se văd nevoiți să părăsească țara: Legea Educației trebuie să cuprindă și prevederi în ceea ce-i privește pe copii născuți în diaspora. Noile Legi ale Educației trebuie să includă soluțiile corecte pentru integrarea copiilor născuți și crescuți peste hotare.

Să nu uităm: educația se realizează prin colaborare cu comunitatea educațională pentru a identifica problemele și provocările din sistemul educațional și pentru a găsi soluții care să conducă la îmbunătățirea acestuia.”, susține el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.