Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Alfred Laurențiu: Georgia este la un pas de Uniunea Europeană

georgia osetia abhazia

În contextul participării delegației georgiene la cea de-a 22-a ediţie a formatului ”Parliamentary Intelligence-Security Forum”, organizat la București, în perioada 6-8 iulie a.c, ieri a avut loc întrevederea Comisiei pentru politică externă a Senatului României, prezidata de Domnul Senator Titus Corlatean cu delegația parlamentară din Georgia condusă de dl. Irakli Beraia, președintele Comisiei pentru apărare și securitate a Parlamentului Georgiei și al Grupului parlamentar de prietenie Georgia - România.

În cadrul acestei întâlniri a fost evidențiat nivelul foarte bun al relației bilaterale fundamentate de legături tradiționale istorice și culturale.

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României a amintit de sprijinul ferm al țării noastre pentru obiectivele legitime ale Georgiei de aderare la UE și NATO.

Fiind membru în Comisia pentru politică externă din Senatul României, am participat la această întâlnire in cadrul careia s-a discutat necesitatea constituirii unei agende comune româno-georgiene pe linie guvernamentală și parlamentară care să impulsioneze cooperarea bilaterală în plan politic, economic, energetic, securitar și educațional.

Totodata mentionez ca le-am transmis membrilor delegației Georgiene ca ma bucura recunoașterea perspectivei europene a Georgiei de către Consiliul European din 23-24 Iunie a.c. și le-am reafirmat disponibilitatea României de a sprijini Georgia in indeplinirea reformelor necesare pentru a reuși sa obțină statutul de stat candidat la aderarea la UE.

Din delegația georgiană au făcut parte dl. Vladimer Chachibaia, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare și securitate, dl. David Zilpimiani, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Parlamentului Georgiei și E. S. dl. Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei la București.

Membrii delegației georgiene și-au exprimat aprecierea și recunoștința pentru susținerea  acordată de România eforturilor Georgiei de aderare la structurile europene și euro-atlantice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.