Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Alfred Laurențiu: Guvernul Cîțu nu urmărește interesul tuturor pacienților, ci profitul firmelor medicale private

Alfred Laurentiu Antonio Mihai senator PSD

Senatorul PSD, Alfred Laurentiu, susține că prin recenta Ordonanță de Urgență de introducere a co-plății în sistemul sanitar de stat Guvernul Cîțu ar urmări interese străine interesului suprem al românilor:

”OUG a guvernului Cîțu care prevede că te poți interna la spital privat, iar statul decontează o parte din bani???

Guvernul Cîțu nu urmărește interesul tuturor pacienților, ci profitul firmelor medicale private.

Mai multă sănătate pentru bogați, mai puțină pentru cei sărăci! Așa înțelege guvernul Cîțu să guverneze, luând peste 250 de milioane de euro din sistemul public, și așa subfinanțat, pentru a-i da clinicilor private.

Așa rămân mai puțini bani la dispoziția spitalelor de stat, ceea ce înseamnă asistențe medicale gratuite mai puține și de o calitate mai proastă pentru marea majoritate a cetățenilor, care nu-și permit coplata la clinicile private.

Este în fapt încă o tentativă de privatizare a sănătății. Anul trecut, în februarie, o încercare similară a fost oprită de Avocatul Poporului care a atacat cu succes la CCR ordonanța guvernului.

În iunie judecătorii CCR au decis în unanimitate că este neconstituțional ca spitalele private să acceseze fonduri publice de sănătate.

Abuzul actualei puteri care a revocat din funcția de Avocat al Poporului pe Renate Weber face acum imposibilă o nouă sesizare a CCR.

PSD va ataca la Curtea Constituțională legea de aprobare a acestei OUG, însă acest lucru va fi posibil abia când va fi adoptată de ambele camere ale Parlamentului, înainte de promulgare. Pot trece luni de zile și până atunci însă zeci și sute de milioane de lei vor umfla profiturile clinicilor particulare.”, scrie senatorul pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.