Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Alfred Laurențiu: PSD continuă să facă demersuri și să găsească soluții de finanțare pentru construirea unor noi spitale regionale

facebook.com
Alfred Laurențiu

În şedinţa de ieri, la cererea ministrului Alexandru Rafila, Guvernul a aprobat un proiect de lege privind contractul de finanţare în valoare de 368 milioane de euro, pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova, dintre România şi Banca Europeană de Investiţii.

Așa cum a promis, PSD continuă să facă demersuri și să găsească soluții de finanțare pentru construirea unor noi spitale regionale, susține senatorul Alfred Laurențiu într-o postare pe pagina personală de facebook.

Proiectul constă în construcţia unui nou Spital Regional de Urgenţă în Craiova, cu 807 paturi.

Spitalul va deveni un centru de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea de Sud-Vest,  care va trata pacienţii critici şi cazurile ce necesită tehnologie şi expertiză de nivel înalt.

Spre deosebire de spitalele de la Iaşi şi Cluj, care sunt deservite de institute oncologice consacrate, noul Spital Regional de Urgenţă din Craiova trebuie să funcţioneze ca centru de tratare a cancerului pentru regiunea SV şi urmează să fie echipat cu tratamentele şi facilităţile suport adecvate acestui scop.

De asemenea, noul Spital Regional de Urgenţă din Craiova va înlocui Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă existent în prezent.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a afirmat că speră ca proiectarea spitalului din Craiova să înceapă în toamna acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.