Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Alfred Laurențiu: Varianta PNRR propusă de Guvernul Cîțu este un prospect birocratizat, fără perspective

Facebook
Alfred Laurențiu

Senatorul PSD, Alfred Laurențiu, critică dur proiectul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În opinia sa planul este unul birocratizat, fără lipsă de viziune, un plan politizat, un plan care nu are nici o șansă să fie acceptat de Comisia Europeană și în nici un caz implementat vreodată:

”Această varianta a PNRR, a guvernului Cîțu, este un proiect birocratizat, fără perspective, un plan care nu are șanse să fie implementat până la sfârșitul lunii august 2026, un plan ”supradimensionat de 41,1 miliarde de euro, cu toate că România ar primi doar 29,2 miliarde de euro.

Sumele propuse, pentru a lua ochii românilor, nu se vor regăsi, de fapt, în forma finală, pentru că planul adevărat trebuie să aibă cu 12 miliarde de euro mai puţin, iar sumele nu sunt defalcate pe granturi şi împrumuturi. (reamintim că jumătate sunt împrumuturi).

Multe din proiectele propuse în PNRR existau deja, unele fiind deja finanţate din fonduri europene, iar transferarea lor în PNRR va duce la scăderea absorbţiei pe alte surse de finanţare, iar cele mai multe din ele, sunt la nivel de propuneri de proiecte, niște idei.

Deși Comisia Europeană a spus clar că banii trebuie alocați pentru proiecte „verzi” prietenoase cu mediul, guvernul încearcă să justifice alocarea banilor pentru autostrăzi, prin faptul că autostrada să fie cu bandă de biciclete și cu stații de încărcare pentru mașinile electrice. #Detalii

Ministrul Fondurilor Europene Ghinea, după ce a realizat penibilul situației, a schimbat obiectivul. #Detalii.

Ne dăm seama de superficialitatea cu care a fost realizat acest PNRR de către guvernul Cîțu.

Calendarul de aprobare al PNRR prezentat de Guvern arată că România ar putea avea un plan aprobat de abia începând cu luna septembrie 2021, ceea ce înseamnă că banii europeni vor veni cu mare întârziere.

În concluzie din punctul de vedere al democrației, al respectului față de poporul român, trebuie făcută o dezbatere și o susținere a PNRR în Parlament, pentru că acolo dezbatem reformele și în acest mod toți românii vor vedea cum gândește guvernul, și cum vor fi împărțiți banii de la Bruxelles. Mai ales că Parlamentul va trebui să voteze decizia Bruxelles-ului (Decizia UE, 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene), care poate însemna măriri de taxe pentru cetățenii români.

Această dezbaterea trebuie să aiba loc, inclusiv cu mediul economic și societatea civilă, pentru a transforma acest plan într-unul autentic, favorabil tuturor românilor, nu doar clientelei politice.

PSD va prezenta viziunea sa și soluții alternative viabile pentru PNRR.”, susține senatorul pe pagina sa de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.