Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator liberal: 'Dacă Meleşcanu va accepta nominalizarea sa de către PSD ca preşedinte al Senatului, grupul ALDE din Senat se va desfiinţa'

toader senat

Senatorul liberal Cristian Chirteş, liderul PNL Mureş, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că dacă Teodor Meleşcanu va accepta nominalizarea sa de către PSD ca preşedinte al Senatului, grupul ALDE din Senat se va desfiinţa în baza unei modificări a regulamentului care a fost adusă chiar de către PSD-ALDE, potrivit Agerpres.

Citește și: Cătălin Tolontan confirmă sursele Bugetul.ro! Dezvăluire despre cazul Caracal

"Am fost la Senat atunci când domnul Meleşcanu a fost de acord să fie candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Ei bine, poziţia PNL în Senat a fost aceea că dacă domnul Meleşcanu acceptă acea nominalizare şi dacă luăm de bune şi declaraţiile lui Tăriceanu privind scoaterea din ALDE a celor care nu respectă deciziile partidului, grupul senatorilor ALDE de la Senat se va desfiinţa. Şi asta deoarece regulamentul Senatului spune foarte clar că un grup se desfiinţează dacă nu sunt cel puţin 7 senatori aleşi pe listele iniţiale, ori dacă va pleca domnul Meleşcanu, vor rămâne doar 6 senatori ALDE care au fost pe listele iniţiale, chiar dacă grupul este mult mai mare prin senatori care a aderat la acest grup. Foarte interesant, regulamentul a fost modificat pentru a desfiinţa grupul PMP de la Senat. Iată cum un lucru susţinut de ALDE şi PSD, această dorinţă de putere absolută a dus, până la urmă, la desfiinţarea propriului lor grup. În politică se spune că trebuie să te gândeşti de două ori în momentul în care iei o măsură pentru a-ţi elimina opoziţia politică", a declarat Cristian Chirteş, la Târgu Mureş.

Citește și: Teodorovici declară! ‘Cred că este o dovadă de iresponsabilitate’

Senatorul PNL a mai spus că îşi doreşte să treacă noua moţiune de cenzură împotriva Guvernului, al cărei text va fi definitivat în urma negocierilor cu formaţiunile din opoziţie, însă susţine că demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu din fruntea Senatului nu înseamnă că ALDE a trecut în opoziţie.

Citește și: Noi declarații făcute d Dan Barna! ‘Acest guvern nu mai are legitimitate’

"Ştim ce s-a întâmplat prin ieşirea de la guvernare a unei părţi din ALDE, doar a unei părţi, să nu uităm că astăzi, în toate ministerele, cu excepţia celor trei miniştri care şi-au înaintate demisiile, ALDE are secretari generali, secretari de stat, directori generali în diferite companii, de facto ALDE este la guvernare. Să nu ne îmbătăm cu apă rece că doar prin demisia lui Tăriceanu din fruntea Senatului şi a celor trei miniştri ALDE s-a spălat pe mâini, va trece în opoziţie şi va beneficia de acea reorganizare a lor. Nu, ALDE trebuie să facă mulţi paşi până când lumea să îi creadă că nu susţin Guvernul Dăncilă (...) Ca parlamentar PNL am semnat deja această moţiune de cenzură, textul nu este definitivat, va fi definitivat în urma negocierilor cu toate partidele politice din opoziţie, iar această moţiune de cenzură dorim ca de această dată să treacă", a mai menţionat senatorul Cristian Chirteş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.