Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Marius – Alexandru DUNCA, președintele Organizației Județene a PSD Brașov - Scăderea prețurilor la alimente va fi o prioritate zero pentru noul Guvern

Facebook
Marius Dunca

Senator Marius – Alexandru DUNCA, președintele Organizației Județene a PSD Brașov - Scăderea prețurilor la alimente va fi o prioritate zero pentru noul Guvern

În contextul negocierilor din cadrul Coaliției, conducerea PSD își propune să aibă un mandat concentrat exclusiv pe eficientizarea actului de guvernare, fără implicarea unor elemente de natură politică sau electorală. Partidul Social Democrat subliniază că guvernul este al României și nu al unui partid sau al unei coaliții.

Principalele angajamente guvernamentale cu impact major pentru România asumate de PSD sunt:

•  Dublarea investițiilor publice în economie, acestea ajungând la 126 miliarde de lei în 2024, comparativ cu nivelul de 59 miliarde de lei în 2021.

•  Sprijin pentru peste 100.000 de companii care activează în România, dintre care 99% sunt IMM-uri (63.000 de companii doar prin programele derulate de MFP și din Fondul European perioadele 2014-2020 și 2021-2027, precum și PNRR).

•  Un PIB de 360 miliarde de euro la sfârșitul anului 2024, ceea ce reprezintă o creștere de 50% față de nivelul din 2021.

•  Stoparea guvernării bazată pe îndatorare, urmărindu-se reducerea datoriei în raport cu PIB-ul la 46% în 2024, în scădere față de 49% în 2021.

•  La 1 ianuarie 2025, niciun salariat cu normă întreagă și un copil în întreținere nu va avea un salariu mai mic de 500 de euro net lunar.

•  Peste 1,5 milioane de contracte individuale de muncă vor fi remunerate cu peste 1.000 de euro net lunar la 1 ianuarie 2025.

În ceea ce privește principalele obiective pe care PSD le urmărește în negocierile din cadrul coaliției, Senatorul Marius – Alexandru Dunca, președintele Organizației Județene a PSD Brașov a declarat că „ Avem câteva obiective-cheie pe care le vom urmări în negocierile viitoare. În primul rând, dorim reducerea structurilor guvernamentale, cum ar fi ministerele, secretarii de stat și agențiile guvernamentale. Aceasta este o măsură menită să eficientizeze activitatea administrației publice și să reducă birocrația.

În ceea ce privește prioritățile guvernamentale, avem câteva obiective importante. În primul rând, ne propunem reducerea inflației până la 8% până la finalul lunii septembrie 2023. De asemenea, dorim să creștem puterea de cumpărare a populației, de la 77% la 82% din media Uniunii Europene.

Un alt obiectiv important este creșterea investițiilor și a stimulilor pentru populație și economie, până la 10% din PIB. Ne propunem să dublăm investițiile publice, de la 59 miliarde de lei în 2021 la 126 miliarde de lei în 2024, și să sprijinim peste 100.000 de companii.

În plus, scăderea prețurilor la alimente va fi o prioritate zero pentru noul Guvern. Vom investi masiv în industria alimentară românească, pentru a asigura accesul la produse alimentare de calitate și la prețuri rezonabile pentru cetățeni”

„ Ce ne diferențiază este faptul că punem accentul pe nevoile reale ale oamenilor și pe soluții concrete pentru problemele cu care se confruntă. Vrem să construim un Guvern responsabil, care acționează în interesul tuturor, nu doar al unei părți.

Aceste obiective reflectă preocuparea pentru aspecte esențiale ale vieții cotidiene ale cetățenilor, cum ar fi reducerea inflației, îmbunătățirea puterii de cumpărare și stimularea economiei. PSD își propune să ofere soluții concrete și măsuri eficiente pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor populației” a concluzionat senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.