Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Marius Dunca: Brașovul poate și trebuie să beneficieze de proiectul PSD de transport public gratuit pentru toți locuitorii

Facebook
Marius Dunca

USR aplică dubla măsură în tot ceea ce face. În timp ce la Brașov administrația condusă de primarul Coliban respinge vehement un proiect important și extraordinar de benefic pentru comunitatea locală, la Iași, colegii lui de partid promovează propriul proiect similar cu cel respins la Brașov. Această dublă măsură ridică semne de întrebare cu privire la transparența și coerența USR în gestionarea proiectelor.

La începutul lunii decembrie 2022, Lucian Patrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov a solicitat Primăriei Brașov introducerea transportului public gratuit în beneficiul tuturor locuitorilor. Argumentele în favoarea acestui proiect sunt solide și includ reducerea traficului auto, diminuarea poluării și diminuarea presiunii asupra locurilor de parcare din zona centrală a Brașovului. Toate acestea fiind susținute de calcule pragmatice și de beneficii evidente pentru brașoveni.

Primarul USR al Brașovului a respins acest proiect, invocând opoziția Consiliului Concurenței. Cu toate acestea, la Iași, membrii USR au inițiat o campanie de strângere de semnături la sfârșitul lunii august 2023 pentru implementarea transportului public gratuit în municipiul lor.

Senatorul Marius – Alexandru Dunca, Președintele Organizației Județene Brașov a PSD, a declarat: Această diferență flagrantă de abordare ridică o serie de întrebări. Cum este posibil ca USR să promoveze la Iași un proiect similar cu proiectul PSD respins la Brașov de administrația USR? Care este argumentul real pentru această discrepanță flagrantă? Faptul că la Brașov acest proiect aparține PSD?

Este evident că USR se confruntă cu o lipsă de idei și de soluții pentru problemele locale. Ca urmare, văd în proiectele propuse de adversarii politici o sursă de inspirație. La Brașov, au furat proiectul "Zâmbește Sănătos" propus de PSD Brașov, iar la Iași promovează proiectul de transport public gratuit pe care PSD l-a propus pentru Brașov și care a fost respins de Coliban. Brașovul poate și trebuie să beneficieze de transport public gratuit pentru toți locuitorii. Brașovul trebuie să fie primul oraș din România cu transport public gratuit.

„Dublă măsură aplicată de USR arată că administrația lor este marcată de incompetență, ipocrizie și impostură. Brașovul se confruntă cu probleme grave, cum ar fi traficul infernal, poluarea, mirosurile neplăcute, lipsa locurilor de parcare, lipsa spațiilor verzi, absența lucrărilor de infrastructură mare. Administrația USR a lui Coliban pare să fie preocupată mai mult de manipulare și minciună decât de rezolvarea problemelor stringente ale Brașovului. Cetățenii merită mai mult decât acest circ politic și mediatic provocat de un USR lipsit de viziune și soluții constructive. Brașovenii merită să li se spună adevărul în ceea ce privește gestionarea problemelor municipiului Brașov.” a concluzionat senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.