Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator Marius DUNCA, președintele Organizației Județene a PSD Brașov - „După combaterea inflației, vom opri scumpirea produselor alimentare de bază

Facebook
Marius Dunca

Românii încep să primească vești extraordinar de bune chiar de la început de an. Inflația este în scădere! Și această veste vine de la Băncii Naționale a României. Inflația a scăzut comparativ cu luna noiembrie 2022, de la 16,8%, la 15,1%.

Mai mult decât atât, tot din partea B.N.R. a venit și informația că prognoza de inflație pentru 2023, a scăzut de la 11,2%, la 7%. Și pentru 2024 prognoza de inflație este de 4,2%.

PSD a avut dreptate când a solicitat reglementarea prețului la energie! Rezultatele încep să se vadă în buzunarele românilor!

PSD a insistat în cadrul Coaliției de Guvernare! A insistat aducând argumentele specialiștilor în economie. A insistat gândindu-se la cetățeni, gândindu-se la creșterea nivelului de trai și la bunul mers al economiei.

Acum marea provocare este prețul alimentelor de bază. PSD caută și va propune mecanisme și soluții pentru a pune frâu scumpirilor produselor alimentare de bază, ceea ce va contribui major la reducerea și mai accentuată a inflației, atât în beneficiul populației cât și al economiei. Nu este nevoie să fi economist ca să remarci faptul că marile lanțuri de magazine au crescut prețul alimentelor mult peste nivelul inflației. Și asta în ciuda faptului că pe piețele internaționale, prețul alimentelor este în scădere.

Ne propunem să spunem stop speculei cu produse alimentare de bază! Românii trebuie să plătească un preț decent pentru alimente. Pentru asta căutăm soluții concrete, reale pentru a combaterea scumpirii alimentelor, în special a celor de bază, esențiale.

PSD va sprijini fermierii români pentru ca aceștia să crească producția. E nevoie să punem produse românești autentice pe mesele românilor! În paralel e important să impunem mecanisme pentru a opri specula cu alimente pe seama suferinței oamenilor. Doar așa putem să ajungem la sfârșitul anului la o inflație cu o singură cifră așa cum preconizează B.N.R.!, anunță șeful PSD Brașov, Marius Dunca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.