Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PNL: Ceea ce a oferit Guvernul primarilor nu evită riscul intrării în faliment a administraţiilor locale

PNL

Senatorul PNL Iancu Caracota spune că Guvernul Tudose a oferit "prea puţin" primarilor la negocieri şi "lasă" administraţiile publice locale fără fondurile necesare funcţionării în condiţii optime, menţionând că soluţia vine de la liberali, care au depus o iniţiativă legislativă pentru ca impozitul pe venit să rămână 100% la nivelul autorităţilor locale. 

"Ceea ce a oferit ieri Guvernul primarilor nu evită riscul intrării în faliment a administraţiilor locale. Mai mult, oraşele dezvoltate vor fi obligate să reducă investiţiile pentru a-şi asigura funcţionalitatea (...). PNL a depus recent o iniţiativă legislativă pentru ca impozitul pe venit să rămână în cotă de 100% la nivelul autorităţilor locale, astfel încât impactul negativ al măsurii pe care Guvernul vrea să o ia să fie atenuat, precizează Caracota într-un comunicat remis miercuri AGERPRES

Senatorul liberal mai susţine că, odată cu reducerea impozitului pe venit la 10%, fondurile alocate bugetelor locale scad vizibil, iar soluţia Guvernului oferită primarilor de a creşte procentul de la 41% la 43% este insuficientă. 

"Principala problemă este că reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% produce un impact negativ asupra administraţiei publice locale, care riscă să intre în colaps! În prezent, circa 71% din impozitul pe venit este direcţionat către administraţiile locale, iar din acest procent, potrivit legii, doar 41,75% merge la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit", arată senatorul liberal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.