Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PNL: Președintele României nu poate blama întreg Parlamentul

sigla noua pnl

Senatorul liberal Cristian Bodea a declarat vineri ca presedintele României trebuie sa fie 'un mediator si nu un procuror' si nu poate blama întreg Parlamentul pentru ceea ce s-a întâmplat în cazul Sova.

Referindu-se la o postare a sefului statului de pe o retea de socializare, Bodea 'îi atrage atentia' acestuia 'sa-si supravegheze consilierii' si sa aiba grija 'ce vorbe i se pun în gura', subliniind ca este convins ca textul respectiv a fost scris de unul dintre acestia si nu personal de Iohannis.

'As vrea sa amendez postarea de pe Facebook a presedintelui Iohannis. Miercuri seara, pe pagina de Facebook a presedintelui României a aparut un text în care cineva a scris ca 'înca o data Parlamentul a blocat Justitia'. Stiu ca nu Klaus Iohannis scrie pe Facebook, asa cum o fac eu. Stiu ca o fac consilierii lui. Dar as vrea sa-i atrag atentia presedintelui României ca are responsabilitatea sa îsi supravegheze consilierii, sa aiba grija ce vorbe îi pun în gura. Presedintele României nu poate blama întreg Parlamentul pentru votul unei parti a membrilor sai. Senatul nu a facut scut în jurul lui Sova. Majoritatea celor prezenti în Senat au votat pentru încuviintarea cererii de arestare a lui Dan Sova. O parte din conducerea Senatului, presedintele si câtiva vicepresedinti de la PSD au facut un smen politic si legislativ. Pentru asta nu blamezi întreg Senatul si Parlamentul. Nu arunci anatema pe toti, indiferent cum au votat', a declarat, potrivit Agerpres, Bodea.

El a precizat ca, fiind acuzat 'la gramada', se simte nedreptatit.

'Nu poate sa vina cu un consilier prezidential sa ma acuze la gramada cu cei care au votat pentru a opri justitia sa îsi faca datoria. Este nedrept atât fata de mine, cât si fata de cei 53 de senatori liberali si ceilalti 26 de senatori de la alte partide care au permis-o', a spus Bodea.

Senatorul liberal a mentionat ca i-a atras atentia actualului presedinte, chiar înainte de a fi investit, 'sa nu îl copieze pe Traian Basescu'.

'Ce facea Basescu? Arunca anatema pe toate institutiile, pe tot Parlamentul, pe tot, tot, tot. Nu are scuza ca cineva s-a scapat si nu a vazut. Pentru ca trebuia de la început sa stabileasca asta: Baieti, acolo nu scrieti nimic fara sa stiu eu. Nu poti sa arunci anatema pe întreg Parlamentul, pentru ca nu a votat întreg parlamentul la Sova, ci doar Senatul. De ce arunci vina pe cei din Camera Deputatilor? Nu am treaba cu el, dar exista niste limite de la care trebuie atrasa atentia ca depaseste normalul. Iar derapam ca si cu Basescu. Or sa se supere de la noi (PNL-n.r.) ca iar ma iau de Iohannis, dar cineva trebuie sa ia pozitie în numele Parlamentului', a subliniat senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.