Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PSD, atac la un judecator CSM, la votul in cazul Sova: E inadmisibil

Senat

Senatorul PSD Serban Nicoale i-a raspuns judecatorului CSM Horatius Dumbrava dupa ce acesta a solicitat responsabilitate la votul in cazul Sova pentru a nu bloca mersul Justitiei. Serban Nicolae sustine ca Dumbrava minte si ca atitudinea sa este inadmisibila.

Iata ce a transmis senatorul, in plenul Camerei superioare:

"As dori sa transmit un mesaj in numele tuturor senatorilor si poate prin extensie a tuturor parlamentarilor pentru ca mi se pare un lucru foarte grav, macar prin faptul ca se repeta si se amplifica.

Acum 10 zile domnul judecator Dumbrava Horatius, membru important al CSM, a adresat o scrisoare publica presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu in care spunea:

„De la importanţa funcţiei pe care o deţine, de preşedinte al Senatului României, să solicite senatorilor responsabilitate în ce priveşte votul pe care-l vor da la solicitarea Procurorului General al României de ridicare a imunităţii senatorului Dan Şova. Reamintesc că DNA a sesizat Parchetul General pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.

De asemenea, mai fac o solicitare domnului Călin Popescu Tăriceanu: să repună pe rol votul privind imunitatea domnului Varujan Vosganian, precum şi celălalt dosar penal în care este implicat domnul senator Dan Şova.

În ambele situaţii cursul justiţiei a fost blocat, interferenţa cu actul de justiţiei fiind evidentă. Mi se pare ofensator ca ne cere responsabilitate ca si cum nu ar exista. Nu am cum sa admit aceasta atitudine”

Citeste intraga scrisoare a judecatorului CSM aici: Solicitare din partea unui membru CSM pentru Călin Popescu Tăriceanu: Șova și Vosganian, vizați

Stimati colegi, dincolo de faptul ca domnul judecator probabil ca nu stie care este rolul presedintelui Senatului, considerandu-l un fel de sef al senatorilor, (...) probabil domnul judecator e mai mult Dumbrava decat Horatius. El cere sa manifestam responsabilitate ca si cum ea nu ar exista mi se pare ofensator. Eu unul nu am cum sa admit aceasta atitudine pe care am vazut-o si la altii, pe care am numit-o fara a incerca sa jugnesc, usor schizoida.

Ceea ce este foarte grav este aceasta minciuna. Domnul judecator nu este in cunostiinta de cauza. Pot sa cred ca de aia a picat examenul de definitivat in profesia de avocat, nu-i nicio rusine, poate sa mai incerce. Dar sa spui ca in ambele situatii cursul justitiei a fost blocat, cand e de notorietate ca atunci cand s-a mai cerut arestarea lui Dan Sova, dosarul a mers mai departe, ancheta a fost finalizata si se afla pe rolul instantei, mi se pare ca e o minciuna inadmisibila. Nu cred ca domnul Dumbrava este incompetent, cred ca minte cu buna stiinta incercand sa denatureze adevarul.

O sa mai citesc o fraza: „Parlamentul are acum o şansă istorică de a ieşi dintr-o gaură neagră, de a se reabilita în ochii românilor”.

In ochii judecatorului CSM suntem intr-o gaura neagra si avem o sansa istorica sa ne reabilitam, neblocand cursul justitiei. (...) Lucrurile nu sunt atat de putin importante incat sa nu transmitem un mesaj, nu CSM-ului, nu presedintelui CSM ci judecatorului Dumbrava si celor care ar mai dori sa faca asemenea aprecieri, ca o asemenea atitudine este inadmisibila. Parlamentul nu este nici intr-o gaura neagra, nici nu are sanse istorice de a se reabilita in ochii romanilor care l-au votat".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.