Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PSD: E nevoie de o clarificare ideologică a partidului

psd congres

PSD are nevoie de o clarificare ideologică, pentru că deşi se declară un partid de stânga, foarte multe măsuri ale Guvernului au fost de centru-dreapta spune senatorul PSD, Georgică Severin. El consideră că nu se impune demisia lui Victor Ponta nici din fruntea Guvernului, nici a PSD.

Georgică Severin crede că PSD a pierdut alegerile prezidenţiale inclusiv din cauză că a insistat în turul doi pe "tema antibăsistă".
"Poate faptul că în turul al doilea, e o părere personală, nu vorbesc în numele partidului în acest moment, probabil am continuat foarte mult pe tema antibăsistă. Nu ştiu, poate ea a avut un rol bun şi serios la turul I, dar în turul II poate ar fi trebuit să mergem pe altă linie", consideră senatorul PSD.
"Sincer să fiu, eu cred că ne-ar trebui şi o clarificare, hai să spunem, de natură ideologică. Partidul Social Democrat se declară un partid de stânga, este un partid de stânga, dar în acelaşi timp, dacă ne vom uita la foarte multe dintre măsurile pe care noi le-am promovat la Guvern, au fost măsuri de centru-dreapta, undeva firesc, pentru că sunt şi necesităţi economice, dar o bună parte din electoratul nostru poate a fost dezamăgit, nu am idee încă", a declarat, la RFI, senatorul PSD.
"Un lucru îmi este clar: aceste mişcări pe Internet, pe Facebook, aceste network-uri care au reşit să întoarcă votul în 16 noiembrie, în general unde au mai fost în Europa, mai sunt cazuri, au fost pentru stânga. Este primul caz cel puţin în UE, dacă mă înşel îmi cer scuze, unde o asemenea mobilizare a zonei virtuale şi transferul ei în zona concretă prin vot se produce în favoarea dreptei. Acest lucru trebuie să ne dea de gândit şi să analizăm", crede senatorul PSD.
Întrebat dacă ar trebui să demisioneze Victor Ponta din fruntea Guvernului şi/sau a PSD, Georgică Severin a răspuns: "Nu. Din fruntea partidului nu, pentru că asta aşteptau foarte mulţi. În momentul de faţă, Victor Ponta, dincolo de meritele sale de necontestat în ceea ce priveşte activitatea guvernamentală, este şi liantul de care PSD-ul are nevoie ca să treacă acest moment greu. Iar din fruntea Guvernului aş vrea să vă întreb un lucru: cei care au dus la victoria lui Klaus Iohannis au clamat tot timpul "nu daţi toată puterea unui singur partid". În momentul de faţă, există o majoritate parlamentară de aproape 65%, care asigură, dacă vreţi, o guvernare extrem de stabilă. Ce propuneri ar fi? Să ne retragem noi, PSD-ul, să se retragă şi partenerii noştri din coaliţia de guvernare şi să-i rugăm pe ceilalţi "voi nu aveţi majoritate, dar veniţi voi la guvernare!" şi ce se va întâmpla, intrăm într-o zonă de instabilitate?".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.